KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Üst Kurul ve Bakan Pilli devre dışı!

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun 14 gün genel kapanma gibi aldığı radikal kararlar ekarte edilerek sadece 1 haftalık gece sokağa çıkma yasağı yürürlüğe girdi. COVID-19 salgın sürecinde tek yetkili olan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ve Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli devre dışı bırakılarak Bakanlar Kurulu tarafından kararlar üretildi

GIYNIK ÖZEL

Bakanlar Kurulu’nun bugün gerçekleştirilen toplantısı oldukça gergin geçti. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu da Bakanlar Kurulu toplantısına çağırıldı. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun 14 gün genel kapanma gibi aldığı radikal kararlar ekarte edilerek sadece 1 haftalık gece sokağa çıkma yasağı yürürlüğe girdi. COVID-19 salgın sürecinde tek yetkili olan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ve Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli devre dışı bırakılarak Bakanlar Kurulu tarafından kararlar üretildi.

“Kapanmayı düşünmüyoruz ekonomik çarkları bozmak istemiyoruz. Halkın sağlığını koruyacak şekilde fakat ekonomiyi de bozmadan kararlar alacağız. Önümüzdeki hafta bulaş oranına göre yeni kararlar alınacak” diyen Başbakan Ersan Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun da ayrı bir açıklama yaparak tüm kararları duyuracağını ifade etti.

Başbakan Ersan Saner’in açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Dünya genelinde covid-19 vakalarında çok ciddi bir artış var. 95 milyon üzerinde kişi bu virüse bulaştı 2 milyon kişi hayatını kaybetti. 1 haftada koronavirüsten etkilenen kişi sayısı 10 milyon kişi arttı.”

“Sağlık Bakanlığımızın günlük rutin testlerinde iç bulaşın 30’un üzerinde vakalar ortaya çıkması nedeniyle Bakanlar Kurulu bugün toplanarak covid-19’un etkisini azaltmak için çeşitli kararlar aldı.”

“3 gün önce Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC vatandaşlarının aşılanması için 20 bin doz aşı geldi ve bu aşılar dünden itibaren başta sağlık çalışanları olmak üzere uygulanmaya başladı. Farkındalık yaratmak adına biz de dün aşı olduk. Şu ana kadar çok ciddi bir müracaat var aşı yaptırmak için. Bütün dünya ülkeleri aşı bulmak için uğraşırken Türkiye bize 3 milyon aşıdan 20 binini bize gönderdi.”

“Bugün Bakanlar Kurulu’nun toplantısında yarın akşamdan itibaren kısmi sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar verildi. 25 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Akşam 22.00 ile sabah 05.00 arasında sokağa çıkmak yasak olacak.”

“17 Ocak Pazar 22.00 ile 25 Ocak Pazartesi 05.00 arasında geçerli olacak gece sokağa çıkma yasağı”.

“Okullarımızın açılışı 22 Ocak 2021 itibariyle Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun değerlendirmesi neticesinde belirlenecek.”

“Kapalı kalmadan dolayı sorun yaşayacak olan sektörlere katkı sağlanması için kamu çalışanlarının Ocak, Şubat ve Mart ayları maaşlarına yansıtılacak hayat pahalılığı maaşlara yansıtılmayacak ve buradan elde edilecek 100 milyon TL’lik kaynak reel sektörün desteklenmesi amacıyla kullanılacak.”

“Türkiye Cumhuriyeti’yle imzalanacak 2021 protokolüyle reel sektöre de destek sağlanacak. Reel sektöre desteklerimiz devam edecek.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu