KıbrısManşetSiyaset

Üstel: 25 Haziran’da ki ara seçimi biz kazanacağız

Başbakan Ünal Üstel, Ekonomik ve Mali İş Birliği Protokolü’nün ara seçimler ile ilgisi olmadığını kaydederek, bunun ülkenin ve halkın ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma olduğunu belirtti. Üstel ayrıca, “Ara seçimi kazanacağımızdan eminiz” dedi.

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, BRT TV’de yayınlanan ‘Manşet+’ adlı programa katılarak gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Başbakan Ünal Üstel, Ekonomik ve Mali İş Birliği Protokolü’nün ara seçimler ile ilgisi olmadığını kaydederek, bunun ülkenin ve halkın ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma olduğunu belirtti. Üstel ayrıca, “Ara seçimi kazanacağımızdan eminiz” dedi.

Üstel ayrıca Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması konusunu gelecek hafta yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında karar verileceğini söyledi.

“PROTOKOL ÜLKEMİZ İÇİN YAPILDI ARA SEÇİMLER İLE İLGİSİ YOK”
Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Ekonomik ve Mali İş Birliği Protokolü’nden bahseden Başbakan Ünal Üstel, “Bu protokolü yaparken ülkemizin ihtiyacı olduğu için yapıldı, yapılacak seçimler ile ilgisi yoktur” dedi.

“ÇOK KISA ZAMANDA HEDEFLERİMİZ HEPSİNİ YERİNE GETİREĞİZ”
Ülkenin ve halkın ihtiyaçları doğrultusunda Türkiye ve KKTC heyetlerinin ortaya koyduğu bir Ekonomik ve Mali İş Birliği Protokolü’nün ortaya çıktığını belirten Üstel, “Bizim istikrarımız neticesinde yaptıklarımız ortadadır ve çok kısa bir zamanda hedeflerimizin hepsini yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Üstel, “Biz halkın ihtiyaçlarına cevap veren şekilde çalışmalarımızı başlattık. 25 Haziran’da ki ara seçimi biz kazanacağız…” ifadelerini kullanarak, böylece hedeflerine çok daha hızlı şekilde ulaşacaklarını kaydetti.

“YAŞANAN TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN AÇIKLADIĞIMIZ HİÇBİR PROJEYİ DURDURMADIK”
Bir sene içerisinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen açıkladıkları hiçbir projeyi durdurmadıklarının da altını çizen Üstel, “Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, döviz dalgalanması, asrın felaketinde dahi durmadık” dedi.

Alsancak-Girne yolunun bütün büyük beldelerin kullandığı bir yol olduğunu ifade eden Üstel, “Yıllarca yapılmamıştı biz 2. etabını bitirdik 3.’ye geçtik. Bunun gibi acil tüm projeleri yapacağız” şeklinde konuştu.

“ARA SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZDAN EMİNİZ”
25 Haziran’da yapılacak olan ara seçimleri kazanacaklarına emin olduğunu kaydeden Üstel, çalışmalarının ise istikrarlı bir hükümet ile daha ileriye gideceğini söyledi.

Üstel son olarak, bayram tatilinin 9 güne yükseltilip yükseltilmeyeceğine gelecek hafta yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında karar verileceğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu