KıbrısManşetSiyasetToplum

Üstel: Acılarımızı bir nebze olsun dindirmek için adalet arayışımıza devam ediyoruz

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen Şampiyon Melekleri Anma Etkinliğinde konuştu.

Üstel, konuşmasında, adalet mücadelesinin devam edeceğini vurgulayarak, “Kıbrıs’ta hiç bina yıkılmadı ama acımız bizi yıkmıştır. O kadar büyük bir yıkım yaşadık ki bölgemiz ve ülkemiz hala ayağa kalkamıyor” dedi.

“2023 yılının 6 Şubatı’nda Türkiye saati ile 04.17’de gerçekleşen asrın deprem felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Bizim acılarımız hala geçmedi… 53 bini aşkın insanımızın yaşamını yitirdiği depremde biz de 49 canımızı kaybettik… Şampiyon Meleklerimizi kaybettik, dostlarımızı, arkadaşlarımızı kaydettik, acımız geçmedi. Bölgedeki savaşlarda bile bu kadar can kaybetmemiştik. Acımız geçmedi çünkü sadece bölgemiz değil, adamızın geleceğini inşa edecek, başarılı, zeki ve umut vadeden çocuklarımızı depremde tuzla buz olan yapılarda yok yere kaybettik. Binlerce can, binlerce yürek dakikalar içerisinde yok oldu. Binlerce ailenin evine ateş düştü. Acılarımızı bir nebze olsun dindirmek için adalet arayışımıza devam ediyoruz.

Kıbrıs’ta hiç bina yıkılmadı ama acımız bizi yıkmıştır. O kadar büyük bir yıkım yaşadık ki bölgemiz ve ülkemiz hala ayağa kalkamıyor. Bu yüzden 6 Şubat’ı unutmayız. 6 Şubat, çocuklarımızı, deprem şehitlerimizi unutmamak için vardır. 6 Şubat, gerekli tedbirler alınmazsa, doğal bir afetin nasıl bir felakete dönüşeceğini göstermek için vardır. 6 Şubat bir ders olarak hepimizin zihinlerinde varlığını sürdürsün diye vardır.

Felaketin yaşandığı gün elimizden gelen her çabayı ortaya koyduk. Türkiye’ye ilk yardım gönderen ilk ülkelerden biri olduk. Deprem boyunca nüfusa oranla belki de en büyük ekipman, personel ve yardım olarak biz verdik. Tüm iş makinalarımızı seferber ettik. Devletimize ait bir uçağımız olmamasına rağmen uçuş izni verilir verilmez ailelerimizi deprem bölgesine taşıdık.

Moloz yığınına dönüşen o yapı canlarımızı yuttu. Devlete yaraşır şekilde birlikte içinde hareket ettik. Ortak acımızı, ortak davamıza dönüştürmüş; siyasiler, halk ve medya olarak hukuk ekiplerimizle ortak mücadeleye devam ediyoruz. Adalet için ortak davamız için mücadeleye devam edeceğiz. Doğal afetleri felakete çeviren, insanların yaptığı yaşamsal hatalardır. Kim olduklarına, ne olduklarına bakmaksızın o günü felakete çevirenler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

İsias Otel Dava sürecinede değinen Üstel, KKTC heyeti olarak 100’e yakın bir ekiple ilk duruşmayı takip ettik. Ülke olarak, bu konuya ne kadar hassasiyetle yaklaştığımızın en somut göstergesidir. İsias binlerce davadan sadece bir tanesi olabilir ama İsias bu davalar arasında en sembol davalardan bir tanesidir. İsias davası aynı zamanda KKTC’de yaşayan herkesin ortak davasıdır. Biz adaletin tecelli edeceğine güveniyoruz. Hukuki açıdan süreci takip etmeye de devam ediyoruz. 26 Nisan’da duruşmamız var, yine orada olacağız. Sorumlu olan herkesin ak ettiği cezayı alması için takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu