KıbrısManşet

Üstel: Denetim sadece Sağlık Bakanlığı’nın görevi değil

Göreve gelirken, ülkeyi kapatmama hedefini ortaya koyduklarını ifade eden Üstel, “Bunu, insanımızın sağlığını koruyarak ve ekonominin çarklarını çevirerek yapmak istiyoruz ve istediğimiz noktaya geliyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu “Sabah Postası” programına konuk olarak, Koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında merak edilen soruları yanıtlıyor…

En önemli silahın aşı olduğunu söyleyen Üstel, “Aşı karşıtı insanlarımızın bile yavaş yavaş aşı yaptırmaya başladıklarını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Tek eksiğin yeterli derece denetleme yapılamaması olduğunu ifade eden Üstel, “Denetim sadece Sağlık Bakanlığı’nın görevi değil. Yerel yönetimler, kaymakamlıklar ve polis teşkilatımız daha sık denetim yapmalı. Görevlimiz çok ama denetleyecek insan sayımız az. Maliyeden zaman zaman görevli talep ediyoruz ama bu rakamı arttıramadık. Yerel idarelerin asli görevi denetleme. Denetim ön plana alınmalı. Polisimiz çalışıyor ama onların da personel sıkıntısı var. Her yere yetişemiyorlar. Günün sonunda göre işverene ve vatandaşa düşüyor” dedi.

20 Temmuz kutlamaları, bayram ve düğünler derken, vakaların artmaya başladığını ifade eden Üstel, “Haftada 20 – 30 düğün gerçekleşiyor. Katılımcı sayısını 250 ile sınırladık ama maalesef uyan yok. Düğün sahiplerine de görev düşüyor. Böyle bir ortamda vakaların artması gayet doğal” şeklinde konuştu.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu