GenelKıbrısManşetSiyaset

Üstel: Gelin birlikte Anayasa’yı delelim, seçimi de yapmayalım

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ara seçimin yapılmak istenmesinin sebebinin, “erken seçimden kaçmak” olduğunu savundu ve bu seçimin “erken seçimin fişeği” olacağını söyledi. Başbakan Ünal Üstel ise Erhürman’ın açıklamasına yanıt vererek, Anayasa’ya saygılı olduklarını belirtti, “Muhalefet bu seçimi yapmayalım derse, gelin birlikte Anayasa’yı delelim, seçimi de yapmayalım” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu’nda 25 Haziran’da yapılması planlanan ara seçime ilişkin bir açıklama yaptı.

CTP Genel Başkanı Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın seçildiği dönem de bir milletvekili için ara seçim yapılması gerektiğini ancak yapılmadığını, şimdi ise aynı siyasilerin ara seçime gidilmesini desteklediğini kaydetti.

O dönem de Anayasa’nın aynı olduğunu şimdi de aynı olduğunu ifade eden Erhürman, o dönem ekonomik şartların gerekçe gösterildiğini, “bir milletvekili için seçim mi yapılacak” dendiğini, ancak şimdi yapılmak istendiğini ifade etti.

Erhürman, meselenin “erken seçimden kaçmak” olduğunu savunarak, UBP’nin genel başkanlık konusunda yaşadığı sıkıntıları anımsattı, hükümetin sadece kendilerine göre değil, kamuoyu ve oy verenler gözünde de meşru olmadığını öne sürdü.

Ara seçimin erken seçimin işaret fişeği olacağını ifade eden Erhürman, bu seçimin bir milletvekili seçiminin ötesinde olduğunu, şikayet etme döneminin bittiğini ve halkın bu fişeği yakacağını kaydetti.

Erhürman, “halkın bu yapıdan kurtarılacağını” ifade ederek, “Sürüklene sürüklene gideceksiniz” diye konuştu.

BAŞBAKAN ÜSTEL: “BİZ ANAYASA’YA SAYGILIYIZ”

Başbakan Ünal Üstel, Erhürman’ın açıklamasının ardından kürsüden bir açıklama yaparak, “Değişimler yaşanabilir ama bizi halk seçti ve bizi istikrar için seçti” dedi.

Hükümet’in yaşanan süreçte yaptıklarının ortada olduğunu belirten Başbakan Üstel, tozlu raflarda bekleyen yasaların geçirildiğini aktardı.

Ara seçim tarihini muhalefetle istişare içerisinde Meclis’ten geçirmek istediklerini söyleyen Üstel, “UBP hiçbir zaman seçimden kaçmadı ama birileri istedi diye erken seçime gidecek değiliz, biz Anayasa’ya saygılıyız” dedi.

Üstel, “Halkın emrindeyiz, halkımız ne emrediyorsa da yapıyoruz. Reformlar ve icraatlarla da bu işi çözeceğiz. Halkımız takdir ettiği sürece de bu koltuklarda oturacağız. Takdir halkımızındır” şeklinde konuştu.

Başbakan Üstel, “Muhalefet bu seçimi yapmayalım derse, gelin birlikte Anayasa’yı delelim, seçimi de yapmayalım” dedi.

Erhürman, Üstel’in bu davetine tepki gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu