KıbrısManşetToplumTürkiye

Üstel: Gençlerimizin uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmesi çok önemli

Başbakan Üstel, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile TC Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı temsilcilerini kabul etti

Başbakan Ünal Üstel, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı temsilcilerini kabul etti.

Başbakan Ünal Üstel, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nu ile Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı Temsilcisi Eren Öğ ve KKTC’deki Üniversitelerde eğitim gören öğrencilere narkotik eğitimi vermek için adamıza gelen Narko Rehber Eğitimcileri Sakine Kamacı ve Ömer Can’ı Başbakanlık’ta kabul etti.

Başbakan Ünal Üstel’e kabulde Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu eşlik etti.

Başbakan Ünal Üstel kabulde bir konuşma gerçekleştirerek, narkotik eğitimi vermek için adamıza gelen Narko Rehber Eğitimcilerini ve Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon üyelerini görmekten kaynaklı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başbakan Ünal Üstel; “ Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonumuz ile ülkemize gelerek öğrencilerimizi uyuşturucu hakkında bilgilendiren tüm görevlilere verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Uyuşturucu maalesef çağımızın en büyük sorunudur.

Uyuşturucu tacirleri, özellikle Güney Kara Sınır kapılarını kullanarak bilinçli şekilde gençlerimizi zehirlemek için ülkemize uyuşturucu sokmaktadır. Bu nedenle, gençlerimizin bu konuda bilinçlendirilmesi çok önemlidir.

Uyuşturucu ile mücadelede gerek polis teşkilatımız ve gerekse Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımız büyük bir gayret içerisindedir. Bu yıl diğer yıllara oranla daha fazla operasyonlar yapılmış ve çok fazla sayıda uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Güney kaynaklı yaşanan uyuşturucu trafiğini yavaş yavaş asgariye indirmekteyiz.

Uyuşturucu tacirlerinin tuzağına düşen gençlerimizi kurtarmak için elinden gelen tüm çabayı sarf eden Uyuşturucu ile Mücadele komisyonuna verdikleri emeklerinden kaynaklı teşekkür ederim. Bu konuda hükümet olarak elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı Temsilcisi Eren Öğ ise kabulde bir konuşma gerçekleştirerek, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliği içerisinde faaliyetlerimiz kapsamında üniversite öğrencilerimize eğitim gerçekleştirdik. Şimdilik beş üniversite ile yedi günlük bir eğitim gerçekleştirdik. Bu eğitim sonunda bin üniversite öğrencisine uyuşturucu ile mücadele konusunda eğitim verdik” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu