KıbrısManşet

Üstel: Kapalı turizmi başlattık ve bazı yerlerden de eleştiri aldık

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, katıldığı bir programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, koronavirüs ile mücadele kapsamında kişilerin kendi kendilerini aynı zamanda da toplumu denetlemesi gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşların maskesiz insanları uyarması gerektiğinin aynı zamanda da gittikleri bir mekanda sosyal mesafe ihlali varsa ihbar etmesi gerektiğini vurguladı. Üstel, “Sorumluğu paylaşırsak açılımlara devam edeceğiz” diyerek Sektörleri hareketlendirmek için açılım yapmak lazım ama açılım yapılan sektörlerde denetimlerinden sorumlu olmalı. Yerel hizmetler kestikleri cezaları kendileri alsın diye bir yasa uygulaması yaptım. Restorandan da kafeden de sorumlu yerel belediyelerdir. Covid-19 kurallarını ihlal edenlere ceza kesme yetkisi de verdik” dedi.
Belediyelere denetim hakkının verildiğini belirten Üstel, cezaların da caydırıcı olması için karantinadan kaçıp YDP kurultayına gelen temaslı kişiye beş asgari ücret bedeli kadar kesilen cezayı hatırlattı.

“KAPALI TURİZMİ BAŞLATTIK VE BAZI YERLERDEN DE ELEŞTİRİ ALDIK”

Karantina kuralını ihlal eden kişinin Maraş’taki sağlık ocağının bir personeli olduğu bilgisini de veren Üstel,  “Bu cezayı keserken bizde üzülüyoruz ama bir daha kapanmamak adına yeni açılımlar yapmak için tüm bu tedbirleri almak mecburiyetindeyiz. Herkes gönüllü denetimci olmak mecburiyetinde” ifadelerine yer verdi.
 Kapalı turizm konusuna da değinen Üstel bu konu hakkında bazı yerlerden eleştiri aldığını aktararak, otellere, seyahat acentelerine taahhütnameler verdiklerini ve bu taahhütlerin dışına çıkılırsa kapalı turizm yapamayacaklarını belitti.  “14 gün kapatma yetkimiz de var” diyen Üstel,  “Bunları temenni etmeyiz ama kural ihlali olursa kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Sektörlerimiz de insanlarımız da zor günlerden geçiyor. İnsanlarımız açlıkla karşı karşıya bu noktada herkes üzerine düşen görevi yapsın” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu