GenelKıbrısManşet

Üstel: “Kara sınır kapılarına test merkezi kurup fiyatlarını 15-20 TL yaparsak, turistlerin önünü açarız”

-Mine İçsel

Eski Sağlık Bakanı Ünal Üstel, ülke ekonomisine dair açıklamalarda bulundu.

Ülkenin en önemli ekonomik çarklarını döndürecek noktanın kara sınır kapıları olduğunu belirten Üstel, TL’nin yaşadığı değer kaybı sonrası, Rum turistler için Kuzey Kıbrıs’ın tam anlamıyla cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.

Mevcut durum iyileştirilmeli

“Her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için ülkemize geliyorlar. Alışveriş yapıp ihtiyaçlarını gideriyorlar ve çarşımıza ciddi paralar bırakıyorlar” diyen Üstel, mevcut durumun iyileştirilmesi ile gelecek turistlerin de sayısının artırılması konusuna değindi.

“Test merkezleri kurulmalı”

Güney Kıbrıs’ta havaalanlarına kurulan test merkezleri ile 15-20 euroya turistlerin test yaptırabilme kolaylığına sahip olduğunu belirten Üstel, aynı uygulamanın kara sınır kapılarında da hayata geçmesinin önemine vurgu yaptı.

“Kuzey’den alışveriş yapmayın” telkinleri

“Bizde sınır kapılarına test merkezleri kurmalıyız. Fiyatları da 15-20 TL yaparsak gelecek olan turistlerin önünü açarız” diyen Üstel, Güney yetkililerinin “Kuzey’e geçip alışveriş yapmayın” telkinlerine de atıfta bulunarak Güney’i zora sokmak için Kuzey Kıbrıs’ın cazibe merkezi haline gelmesi gerektiğine vurgu yaptı

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu