KıbrısManşet

Üstel: KKTC ekonomisindeki çarklar kısa süre içerisinde dönecek

Ünal Üstel Ankara temasları sonrasında açıklamalarda bulundu. Ankara’dan döndükten sonra yaptığı açıklamada KKTC’deki sorunları Türkiye ile paylaştığını anlattı.

CANLI AKTARIM- BEGÜM DENKTEN

Başbakan Ünal Üstel, Ankara temaslarını Kıbrıs Postası’na değerlendirdi. Ankara’dan döndükten sonra yaptığı açıklamada KKTC’deki sorunları Türkiye ile paylaştığını anlattı.

“ÖNCELİK KONULARIMIZIN ARASINDA EKONOMİ VARDI”

Başbakan Ünal Üstel UBP-DP-YDP Koalisyon hükümetinin kurulması sonrasında öncelik konularının ekonomi olduğunu vurguladı. Bakanlar ile görüşmelerinin ardından Ekonomik Örgütler Platformu’ndan da aldıkları fikirler sonrasında Ankara görüşmelerini tamamladıklarını ve KKTC’deki iş insanlarının da katılması için Ankara’da ortak bir toplantı için girişimde bulunduklarını aktardı.

”İHALELERİN BÜYÜK BİR KISMİ KKTC’DE OLACAK”
Üstel, ihalelerin büyük bir kısmının KKTC’de olması için büyük bir olanak sağladıklarını belirtirken, turizmcilerle birlikte savunma bütçesine 510 milyon TL kaynak sağladıklarını belirtti ve şöyle devam etti;

“Savunma bütçesine 510 milyon TL ve turizmcilere bir kaynak ülkemize gelerek bugün serbest kaldı. Gençlerimiz ve sporcularımız için de daha önceki planlanan projelerimiz için de gerekli açılımlar yapıldı” şeklinde konuşan Üstel, ileriki günlerde sıcak paranın akmaya başlayacağını söyledi.

“KKTC EKONOMİSİNDEKİ ÇARKLAR KISA SÜRE İÇERİSİNDE DÖNECEK”

Yaptıkları görüşme sonrasında açıklamalarına devam eden Üstel, hayat pahalılığını da ele aldıklarını ve Türkiye’den gelen bir heyetle KKTC’den bir heyetin görüşmesi sonrası “ekonomideki çarklar dönecek” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:
“KKTC ekonomisindeki çarklar kısa süre içerisinde dönecek. Hayat pahalılığı için yapılan çalışmalarda önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak. Gerek Türkiye’deki uygulanan krediler olsun gerekse mevduattaki mevduat farkı olsun hepsini görüştük ve önümüzdeki hafta Türkiye’den gelecek olan heyet ile bizim buradaki bir heyet görüşme yapacak. Bu görüşmeler sonrasında da ekonomik çarklar da yavaş yavaş çevrilmiş olacak.”

“ÖNCELİĞİMİZ ERCAN HAVAALANI”
Önceliğimiz Ercan Havalimanı diyen Üstel, iç hatlar konusu hakkında yeniden konuştu. Ercan Havalimanı’ndaki bilet fiyatlarının aşağıya inmesi için de çalışma başlattıklarını ifade eden Üstel, havayolu şirketlerine Ercan’a daha fazla uçak indirmelerini talep ettikleri ve daha çok seferlerle ülkemize akış olması için bu talepler ortaya koyduğunu belirtti.

Kara sınır kapısı ile ilgili konuşan Üstel, Güney’deki insanların ya da Güney’in havalimanını kullanan insanların daha rahat kullanımının sağlanması için ve  Ekonomik Örgütler Platformu’nda bulunan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer’in de bir katkı koyduğu ifade etti. Üstel, “Önümüzdeki günlerde bir protokol yaparak kapıların iyileştirilmesi ve bakımı için adımı atacağı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu