GenelKıbrısManşet

Üstel: PCR ve antijen testlerin maliyeti aylık 15 milyon TL

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel katıldığı bir tv programında aşılı olmayan kişilerin karantina ücretinin de kendileri tarafından ödeneceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel katıldığı bir tv programında aşılı olmayan kişilerin karantina ücretinin de kendileri tarafından ödeneceğini duyurdu.

35 aşı merkezi olmasına rağmen birinci doz aşılanmanın çok düşük seviyede olduğunu belirten Bakan Üstel, 200 bin kişinin aşılandığını ve aşılanmanın hızla devam etmesi gerektiğini söyledi.

Üçüncü doz aşılanmalara da başlandığının altını çizen Üstel, Acil Durum Pandemi Hastanesi’nin doluluk oranının yüzde 80’e ulaştığını ve çoğunun aşısız olduğunu ekledi.

Pandei Hastanesi’nde tedavi gören 80 kişiden 17’sinin entübe 6’sının entübe olduğunu ifade eden Üstel, önümüzdeki günlerde ev karantinasının çoğalacağını, ancak evinde izole olması zor olan kişilerin merkez karantinaya götürüleceğini ve kişinin aşısız olma durumunda karantina ücretinin de devlet tarafından karşılanmayacağını söyledi.

“Covid-19’la ve kurallarla yaşamayı öğreneceğiz” ifadelerine yer veren Üstel, “Ülkeyi kapatıp tarama yapalım 20 gün sonra vakayı bitirelim. Bunu mu istiyoruz yoksa ekonomide açılan yaraları sarmak için vakalar yüksek ise de uyduğumuz kurallar çerçevesinde yurt dışından gelen insanlarımıza kucak açıp ekonomi çarklarını mı çevirmeyi istiyoruz” diye sordu.

PCR ve antijen testlerinin devlete maliyetini de aktaran Üstel, “PCR testleri devlete 80 TL’ye mal olur hızlı test 30 TL’ye mal olur. Dövize endeksli olduğu için maliyetleri vardır ayda ortalama 15 milyon civarında masraf getirmektedir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu