KıbrısManşetToplum

Üstel toplantı sonrası yaptığı açıklamada parti bütünlüğüne vurgu yaptı

Başbakan Ünal Üstel UBP yetkili organlarının toplantısı sonrası açıklama yaptı

UBP yetkili organlarının toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Ünal Üstel pazar günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultay sonrası hem Başbakan hem de Genel Başkan olarak yoluna devam edeceğini kaydetti.

Üstel açıklamasında parti bütünlüğüne vurgu yaptı.

Üstel’in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Bugün ani bir kararla Sayın Sucuoğlu, Genel başkanlıktan istifasını Parti Merkezimizdeki Genel Sekretere sundu. Bunun üzerine Genel sekreterimiz partinin yetkili kurullarını topladı. Yapılan toplantılarda değerlendirmelerimizi yaptık. Birlik ve beraberlik içinde kurultaya gitme kararı aldık. En erken zamanda kurultayımızı gerçekleştiriyoruz.

Sucuoğlu’na kararından dolayı teşekkür ederim. Yarın Sucuoğlu bir ameliyat geçirecek, geçmiş olsun dileklerimi de sunuyorum.

Parti Meclisi’nin vermiş olduğu karar doğrultusunda Pazar günü kurultayımızı yapacağız ve hemen ardından önümüze bakacağız.

Önümüzde yerel seçimler var ve partinin bütünlüğü önemli. Ben kurultayın ardından hem Genel Başkan hem de Başbakan olarak yoluma devam edeceğim.”

Üstel burada yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi’nin yerel seçimlerle ilgili verdiği kararı da değerlendirdi.
“Belediye başkanları ve halka sesleniyorum.. Rahat olun. Yarından sonra gerekli tedbirleri alacağız. Hiç kimse mağdur olmayacak”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu