GenelKıbrısManşet

Üstel ve Saner, Acil Durum Hastanesi ve Nalbantoğlu Hastanesi’ni inceledi

Başbakan Ersan Saner ile Sağlık Bakanı Ünal Üstel, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Acil Durum Hastanesi ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Başbakan Ersan Saner’le, Sağlık Bakanı Ünal Üstel, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Pandemi Hastanesi ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

İnceleme sonrası yapılan açıklamada, Başbakan Ersan Saner, aşı programının 17 Mart Çarşamba günü halkla paylaşılacağını ifade etti.

Başbakan Ersan Saner, KKTC’nin pandemi sürecini sağlık çalışanlarının üstün performansı ile diğer ülkelere göre çok daha rahat geçirdiğini kaydetti.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi ve  Pandemi Hastanesi ziyaretini Başbakan Ersan Saner ile gerçekleştiren Sağlık Bakanı Ünal Üstel, ülkemizde de uygulanan Astrazeneca aşısının birçok Avrupa ülkesinde yapımının askıya alınmasını değerlendirdi.

Üstel, “Güney Kıbrıs’ta Astrazeneca aşısı durdurulmadı” diyerek, “Avrupa’nın diğer bazı ülkeleri için bu durum geçerli” dedi. Aşının belli bir serisinin yapılmasının askıya alındığını vurgulayan Üstel, KKTC’ye gelen Astrazeneca aşılarının askıya alınan serilerin tamamen dışında olduğunu kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu