KıbrısManşetSiyaset

Utanmıyorlar, sıkılmıyorlar, rahatsız olmuyorlar

UBP içinde son yıllarda yaşanan süreçlere baktığım zaman,  parti içi demokrasi, tüzük, teamül, etik gibi herkes için büyük önem arz eden değerler ortadan kaldırıldı

Kurultayların bitmek tükenmek bilmediği UBP’de hafta sonu bir kurultay daha tertip edildi. Haliyle önceden başbakan olarak görevlendirilen Ünal Üstel’in tek aday olduğu kurultayda Ünal Bey UBP Genel Başkanlığına da getirildi.

UBP’de son 3 yılda tertip edilen kurultay sayısı ve atanan başbakan, değişen kabine  ve kurulan hükümet sayısı çok açık ki UBP’li üyeleri rahatsız etmiyor. UBP içinde son yıllarda yaşanan süreçlere baktığım zaman,  parti içi demokrasi, tüzük, teamül, etik gibi herkes için büyük önem arz eden değerler ortadan kaldırıldı.

Çok üzgünüm ama UBP’nin genel olarak ciddi bir kalite sorunu yaşadığını yaşanan süreçlere objektif bakabilen herkes gözlemleyebilir. Kıbrıs Türk Siyasi tarihinde önemli bir yere sahip bir siyasi yapının Dr. Derviş Eroğlu dönemi sonrası  sistemli bir şekilde merhum İrsen Küçük döneminde başlayan, Hüseyin Özgürgün döneminde devam eden, Ersin Tatar dönemi ile ivme kazanan ve nihayetinde Ersan Saner dönemi ile ayyuka çıkan Faiz Sucuoğlu ile devam eden, Ünal Üstel’in başbakan olarak atanmasından sonra kendini iyice hissettiren teslimiyetçi ve basiretsiz yöneticiler sayesinde UBP Kıbrıslı Türklerin iradesini yansıtmaktan çok üst akıl olarak konumlandırdıkları odaklardan aldıkları doğru/yanlış her  talimat ve telkinler doğrultusunda adına ulusal dava deyip ülkeyi her gün yeni bir kaosa sürüklüyorlar.

Ve maalesef ana muhalefet partisi CTP’de bu garip yapının sözde muhalifliğini yapıyor. Dolayısıyla bugün yaşadıklarımıza şöyle bir bakınca ülkede siyaset kurumunun tamamen tükendiğini görebiliyoruz..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu