KıbrısManşet

Uçaner: Cuma günü tehlike çanlarının çaldığı noktalardan geçtik

Acil Durum Hastanesi Başhekimi Erol Uçaner, toplam 74 hastanın 69'nun tedavi gördüğünü ve 5 kişinin entübe olarak yoğun bakımda olduğunu ifade etti.

Katıldığı bir programda hastane içerisinde yatan hasta sayısını ve durumlarını aktaran Acil Durum Hastanesi Başhekimi Erol Uçaner, kötü bir hafta sonu geçirildiğini aktardı.

“Cuma günü tehlike çanlarının çaldığı noktalardan geçtik” ifadelerini kullanan Uçaner, iyi olan hastaları evde tedavisinin devam etmesini planladıklarını ancak hafta sonu yaşanan yüksek vaka sayıları sonrasında sıkıntılı bir hafta sonu atlatıldığını aktardı.

Sağlık çalışanları üzerindeki endişe ve baskı olduğunu aktaran Uçaner, “Bir hasta kendini iyi hissediyorsa onu evine gönderebiliriz kendini iyi hissetmiyorsa ve tedavisine hastanede devam etmek istiyorsa kimseyi zorlayamayız” şeklinde konuştu.

Acil Durum Hastanesi içerisinde yatak sayısını 130 yatak kapasitesine kadar yükseltilebileceğini, yoğun bakım servisi dahil olması durumunda 140 rakamlarına ulaşılabileceğini ifade eden Uçaner, personel sayısındaki yetersizliğe dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu