Genel

Kaza göz göre göre geliyor

Ülkemiz yollarının durumu içler acısı. KKTC’de neredeyse düzgün yol yok denecek kadar az. Özellikle başkent Lefkoşa'da anayollar ve en işlek caddeler bile aynı durumda

 

GIYNIK muhabiri Muzaffer GÖREN Lefkoşa – Güzelyurt anayolunda durum tespiti yapmak için çeşitli noktaları görüntüleyerek durumu gözler önüne serdi. Ortaya çıkan tablo ise resmen kazaya davetiye çıkaracak derecede ve içler acısıydı.

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

 

YOLLAR KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Yollardaki çukurlar, çökmeler ve her türlü bozukluğun yarattığı mağduriyet, vatandaşların can ve mal güvenliğini riske atacak derecede. Yollardaki çöküntülerin yanı sıra yol ve yol kenarları  çöp ve çeşitli pisliklerle dolu. Yük taşımacılığı yapan kamyonların çukurlara düşmesiyle yola dökülen malzemeler de hem kazalara davetiye çıkarıyor, hem de kirlilik yaratıyor.

BİSİKLETLER İÇİN ALAN YOK

Kıbrıs’ın en işlek ve yoğun ayrılmış yollarından biri olan Lefkoşa – Güzelyurt yolundaki bozukluklar, çökme ve çukurlar, fazlasıyla trafik güvenliğini tehdit edecek derecedeyken, bisiklet süren vatandaşlar için bir alan olmaması da ayrıyeten trafik kazalarına davetiye çıkarır nitelikteydi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu