EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Uyduruk kaydırık trafik cezaları..

Trafik kurallarını gözle görülür elle tutulur şekilde ihlal edene elbette gereken yapılır belirlenen ceza neyse uygulanır. Ama uyduruk kaydırık nedenler yaratarak sırf ceza kesmek için ceza kesmek nedir arkadaş!

Trafik polisi diyor ki, trafiği engelleyen yere aracınızı park ettiniz, size ceza keseceğim.

Dönüp bakıyorum, trafiği engelleyen bir konumda değil araç, üstelik park ettiğim yerde sarı çizgi de yok, dahası da buraya park edilmez uyarısı yapan tek bir levha yok etrafta.  Polise dönüp soruyorum, Nerede yazıyor,  buraya park yapılmaz diye!! Hiçbir izah yok, sus pus.. sadece ehliyetinizi alayım diyor. Yahu az insaf, biraz empati. ceza miktarı 673  TL.. Yuh! Gerekçe park edilmez uyarısı olmayan geniş bir alanda kaldırımın yanına park ettim, önümde arkamda başka araçlar sa var ve  topu topu 10 dk. Bana trafiği engelleme suçundan ceza kesti ilgili memur bey. Bu arada benim park ettiğim yerde trafik sorunsuz akıyor, aksayan ya da sıkışan bir tek araç yok. Belli ki sırf ceza kesmek için kesilen bir ceza.. Vatandaşın güvenliğini sağlamakla yükümlü bir görev tanımı içinde sırf ceza kesmek için neden yaratıp ceza kesmek doğru olan mı?

Yapmayın Allah aşkına yazıktır ayıptır..

Hız sınırını aşana, alkollü araç kullanana, araç kullanırken cep telefonu ile konuşana, meşgul olana, tehlikeli sürüş yapana, trafik kuralı ihlali yapana, park edilmez levhası ve veya sarı çizgiye rağmen aracını oraya park edene, ehliyetsiz, sigortasız, seyrüsefersiz araç kullanana , kısacası trafik kurallarını gözle görülür elle tutulur şekilde ihlal edene elbette gereken yapılır belirlenen ceza neyse uygulanır. Ama uyduruk kaydırık nedenler yaratarak sırf ceza kesmek için ceza kesmek nedir arkadaş!

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu