EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Uygulama fiyasko!

Tabipler ile eczacılardan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yeni ilaç sistemine çok sert eleştiri

Tabipler ile eczacılardan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yeni ilaç sistemine çok sert eleştiri.

YENİ SİSTEM FİYASKO
Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB), reçete soruşturması sürecinde mesleklerine ve saygınlıklarına yapılan saldırılardan dolayı kızgın ve öfkeli olduklarını yineleyerek, hastaların ilaçlarını ceplerinden ödeyip parasını aylar sonra almayı beklemek zorunda bırakıldığı yeni sistemi de “fiyasko” olarak niteledi. Birlikler tarafından yapılan ortak açıklamada, hekimler ve eczacıların tarih boyunca güven duyulan, inandırıcı, sözüne itimat edilen, aydın, ilerici ve toplumun kendinin ve sevdiklerinin canlarını emanet ettiği kişiler olduğuna işaret edildi. Meslek örgütleri eczacı ve tabiplere yönelik tavrından dolayı özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını eleştirdi.

BAKAN GÖREVİNİ YAPMADI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun hekimler ve eczacılarla ilgili tavrının “kabul edilebilir olmadığı” ifade edilen açıklamada, “Bu süreçte, yanlış adımlar atmış, şeffaf davranmamış, Sosyal Sigortalar Dairesi içerisinde polis tarafından bir soruşturma yapılmadığı halde ilk TV programında yapıldığını ileri sürerek kamuoyunu yanıltmıştır. Attığı yanlış adımlar nedeni ile halkın sosyal sigortadan reçete almasını engellemiş, yasanın kendisine verdiği sorumluluğu ve görevini yapmamıştır” ifadelerine yer verildi.

YANLIŞ ADIMLAR ATILDI
Bakanın bu süreçte, kamuoyunu yanılttığı ve yanlış adımlar attığı öne sürülen açıklamada, “4 ayın sonunda sunduğu sistem tek kelimeyle fiyaskodur. Hastalarımız ilaç paralarını ceplerinden ödeyip parasını aylar sonra almayı beklemek zorunda bırakılmıştır” denildi. Bakanın bu görevi layıkıyla sürdürüp sürdüremeyeceğine karar vermesi” gerektiği savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Her zaman halk sağlığını, mesleklerimizin onurunu, saygınlığını korumayı ön planda tutarak her koşulda kesintisiz hizmet veren meslek örgütleriyiz. Bizler Kıbrıslı Türk ‘hekimler’ ve ‘eczacıların’ her zaman hakkını savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Daima adaletin, şeffaflığın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu