DünyaGenelManşetSağlık

Uyuduğunuz saate göre zeka seviyeniz ortaya çıktı

Uyku ve zeka arasındaki bağlantı, yapılan birçok araştırma ile giderek daha fazla aydınlatılıyor. Ortaya çıkan sonuçlar zeka ile uyku alışkanlıkları arasında ilginç bir ilişki olduğunu gösteriyor. Genel olarak daha zeki insanlar gece saatlerinde daha aktif olma eğiliminde görünüyorlar. Amerika'da yapılan bir gençlik araştırması zeki insanların ortalama veya düşük zekaya sahip olanlara göre daha geç saatlerde uyumaya başladığını ortaya koyuyor.

Uyku ve zeka arasındaki bağlantı, yapılan birçok araştırma ile giderek daha fazla aydınlatılıyor. Ortaya çıkan sonuçlar zeka ile uyku alışkanlıkları arasında ilginç bir ilişki olduğunu gösteriyor. Genel olarak daha zeki insanlar gece saatlerinde daha aktif olma eğiliminde görünüyorlar. Amerika’da yapılan bir gençlik araştırması zeki insanların ortalama veya düşük zekaya sahip olanlara göre daha geç saatlerde uyumaya başladığını ortaya koyuyor.

Zeka ve uyku birbiriyle doğru orantılı olabilir mi? Londra Ekonomi ve Politika Üniversitesi’nden Psikolog Satoshi Kanazawa’ya göre cevap evet. Uyku saatleri zeka seviyemizi etkileyebiliyor. Elde edilen verilere göre, uyku saatlerinin zeka seviyeleri üzerinde belirleyici bir etkisi olduğu tespit edildi.

UYUMA SAATİNE GÖRE IQ SEVİYELERİ

IQ Seviyesi 75 ve Altı

Hafta İçi: 23:41 – 7:20

Hafta Sonu: 00:35 – 10:09

Eğer IQ seviyeniz 75’in altındaysa genellikle bu saatlerde uyumaya eğilim gösterirsiniz. Düşük zeka seviyelerine sahip bireyler, daha erken saatlerde uyumaya başlayabilirler.

IQ Seviyesi 90-110 Arası

Hafta İçi: 00:10 – 7:32

Hafta Sonu: 01:13 – 10:14

Ortalama bir zeka seviyesine sahipseniz uyku saatleriniz daha ılımlı olabilir. Bu aralıkta uyuyan kişiler, zeka seviyelerini koruma eğilimindedirler.

IQ Seviyesi 125 ve Üzeri

Hafta İçi: 00:29 – 7:52

Hafta Sonu: 01:44 – 11:07

Yüksek bir IQ seviyesine sahip olanlar genellikle daha geç saatlerde uyumaya yatkındır. Bu kişiler, zeka seviyelerini yüksek tutma eğiliminde olabilirler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu