KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Uyuşturucu satıcısının suç ortağı aranıyor

Gazimağusa’da kullanımındaki araçta ve kaldığı evde uyuşturucu madde ele geçirilen 27 yaşındaki S.A., bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı ve aleyhine 4 gün tutukluluk emri alındı. Konu maddeleri satmak için satın aldığını itiraf eden S.A.’nın suç ortağını arıyor

Gazimağusa’da kullanımındaki araçta ve kaldığı evde uyuşturucu madde ele geçirilen 27 yaşındaki S.A., bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı ve aleyhine 4 gün tutukluluk emri alındı. Konu maddeleri satmak için satın aldığını itiraf eden S.A.’nın suç ortağını arıyor.

Meselenin tahkikat sorumlusu Erkan Çelik, zanlıyı 6 Ekim’de, aldığı ihbar sonucu tespit edip makul güç kullanarak tutukladığını anlattı.

Erkan Çelik, narkotik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, zanlıyı Gülseren Bölgesi’nde.  yakaladığını anımsattı ve zanlının, evinde ve aracında arama yaptığını hatırlattı.

Çelik, zanlının tasarrufunda, satışa hazır paketler haline getirilmiş toplam 20 gram ağırlığında metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yaklaşık 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, MDMA (Extacy) türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 7 adet hap ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas teraziyi bularak emare aldığını söyledi.

Polis, emare aldığı konu maddeleri incelenmesi için laboratuvarlara  gönderdiğini ve henüz bir sonuç alamadığını mahkemeye aktardı.

İtiraf nitelikli gönüllü ifade veren zanlının, suç ortağını aradığını anlatan polis, tahkikatını tamamlayabilmek için mahkemeden ek süre istedi.

Mahkeme tahkikat polisinin huzurundaki şehadetini ve talebini değerlendirerek tahkikatın selameti için zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

(MHA)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu