KıbrısManşetToplum

Uyuşturucu suçundan sonra cinsel suçlardaki artış dikkat çekti

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, bugün itibariyle yeni adli yılın ilk oturumunu gerçekleştirdi

DEVRİM DEMİR

GİRNE’DE UYUŞTURUCU VE CİNSEL SUÇLAR ARTIŞTA… Girne Ağır Ceza Mahkemesi, bugün yeni adli yılın ilk oturumunu gerçekleştirdi. Mahkeme’nin gündeminde bu yıl görüşülecek 166 dosya bulunuyor. Suç çeşitliliğindeki artışın yanı sıra ‘uyuşturucu’ suçundan sonra cinsel suçlardaki artış dikkat çekti.

Uyuşturucu suçları mahkemelerin gündemini oldukça meşgul ederken, Halil Falyalı cinayet davası da Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde gündem oluşturacak.

 

SOYER: DAVA SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR… Başkan Banu Soyer, Kıdemli Yargıç Mine Güçlüer Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyeti huzurunda gerçekleştirilen açılış oturumunda; Girne Adli Şube Amiri Başmüfettiş Erkut Efendi ile Merkezi Cezaevi Amir Yardımcısı Hüseyin Güzoğlu hazır bulundu. Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Banu Soyer, mahkeme gündeminde şu an için 116 dava bulunduğunu söyledi, dava sayılarının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Özellikle uyuşturucu ve cinsel suçların arttığını vurgulayan Soyer, denetim sisteminin daha etkili olması gerektiğini dile getirdi.

 

GİRNE’DE 16 KİŞİ TRAFİK KURBANI… Girne Adli Şube Amiri Başmüfettiş Erkut Efendi, Girne ilçe sınırlarında 1 Ocak 2023 ile 19 Eylül 2023 tarihleri arasında 922 trafik kazasının meydana geldiğini söyledi. Efendi, 8 ayda 16 kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı. Efendi, trafik kontrolleri sırasında uyuşturucu denetimi yapılabilmesi için Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün ‘uyuşturucu test kiti’ alınması yönünde girişim başlattığını, ancak yasal mevzuat eksikliği nedeniyle denetimlerde uyuşturucu kontrolü yapılamadığını vurguladı.  Yasal mevzuatta değişiklik yapılması ve ihtiyaç duyulan kitlerin alınması durumunda uyuşturucu kontrolü de yapılabileceğini belirten Efendi, şu an için bu girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyledi.

 

 ‘ÇOCUK CEZAEVİ’ AÇILAMADI… Merkezi Cezaevi Amir Yardımcısı Hüseyin Güzoğlu, yeni cezaevi ve eski cezaevinde 828’i erkek, 64’ü kadın toplam 892 mahkûm ve hükümsüz tutuklunun bulunduğunu söyledi. Güzoğlu, yeni cezaevinde çocuk ve genç suçlular ile yetişkinler için ayrı bölümlerin bulunduğunu, ancak ‘personel eksikliği’ nedeniyle ‘Çocuk Cezaevi’ bölümünün açılamadığına dikkat çekti. Çocuk ve genç suçluların, yetişkinlerin bulunduğu alanda ayrı bir koğuşta tutulduğunu belirten Güzoğlu, bu kişilerin rehabilitesi için birebir ilgilenilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu