GenelKıbrısManşet

Uyuşturucu ülkeye Ercan’dan geliyor!

DEVRİM DEMİR

Suçların azaltılması ve adaletin sağlanmasında mahkemelere çok ciddi bir yük düştüğünü söyleyen Fadıl Aksun, sadece mahkemenin gayreti ile bunun sağlanmasının mümkün olmadığını vurguladı

SUÇLARDA CİDDİ ARTIŞ

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi 2022-2023 adli yıl kapanışını dünkü oturumla gerçekleştirdi. 2023-2024 yeni adli yıla 99 davanın aktarıldığı belirtilirken, 313 dosyanın da itham ve duruşma aşamasından Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi gündemine havale edileceğini kaydedildi. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli Başmüfettiş Osman Kayabaşı 2022 Eylül-2023 26 Haziran tarihleri arasında 647 cürüm suçu işlendiğini belirterek, geçen yıla oranla suçlarda yüzde 9,12 oranında artış olduğuna vurgu yaptı.

BAŞKAN AKSUN’DAN YENİ HAVALİMANI İÇİN SIKI DENETİM ÇAĞRISI

Kapanış oturumunda konuşma gerçekleştiren Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, 2022-2023 Adli Yılı’nda toplamda 262 davanın sonuçlandığını söyledi. Biten davaların suç tiplerine de dikkati çeken Aksun, birinci sırasında 65 dava ile uyuşturucu suçunun yer aldığını belirterek, “Huzurumuzdaki davalarda kullanıcı olarak mahkemeye getirilen sanık sayısında düşüş yaşansa da uyuşturucu verme/satış ve ithal suçlarında ve uyuşturucu maddenin miktarında ciddi artış olduğu görülmektedir. Bu uyuşturucu maddelerin büyük bir bölümünün Ercan Havalimanı’ndan ülkeye sokulmaya çalıştığını görmek bizi üzmüştür. Bu kapsamda açılması planlanan yeni havalimanın daha sıkı denetim imkanına sahip olmasını ümit ederiz” dedi.

AKSUN: ÇOCUK İSTİSMARI SORUNU VAR

Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, ülkede ciddi bir çocuk istismarı sorunu olduğunun da altını çizerek, “Bu tip suçların önlenmesinde yasa koyucunun belirlediği 6 yıllık ceza haddinin bariz şekilde yetersizliği de açıktır” dedi. Okullarda ciddi bir farkındalık eğitimin de katkısı olacağına değinen Aksun, “Huzurumuzdaki davalarda cinsel istismar mağduru bir çocuğumuz ailesi tarafından yeterli bakımı alamadığı için mahkemenin girişimi ile ailesinden alınarak sosyal hizmetlerin kontrolüne verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu