GenelKıbrısManşet

 “Vakalarla birlikte hemşire sıkıntımız da arttı”

Acil Durum Pandemi Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner katıldığı bir tv programında açıklamalarda bulundu.

Acil Durum Pandemi Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner katıldığı bir tv programında açıklamalarda bulundu.  Vakaların nüksettiği neredeyse 200’lere dayandığı günlerde ülkenin kapanma noktasına kadar gelindiğini söyledi.  Yaşlı Bakımevi’ndeki vakalarla birlikte hemşire eksiğinin daha fazla hissedildiğini ifade etti.  Denetimlerle birlikte vaka sayılarında düşüş olduğunu aktaran Uçaner, antijen, PCR testlerinin sık sık yapılarak bulaşın engellenebileceğini kaydetti.

 

KAPANMAYI DEĞİL AMA KISITLAMALARI DÜŞÜNDÜK

Vakaların 200’lere yaklaştığı günlerde telefonun hiç susmadığını kaydeden Uçaner, ülkede kısıtlamaların yeniden gündeme geldiğini şu sözlerle ifade etti, “Yoğun Bakım uzmanları ile bir toplantı yaptık. Uzmanlar kesinlikle nefes aldırmamız lazım iki hasta daha yoğun bakıma yatarsa memlekete ara verilmeli ya ciddi kısıtlamalar ya da bazı sektörlerin vakalar düşene kadar ciddi kısıtlama yoğun bakımda verdiğimiz konuşmalarda kapanmamız gündeme gelebilir şeklindeydi.  Başbakanlık, sağlık bakanlığından randevu talep edecektik. Bir de Yaşlı Bakımevi sıkıntısı oldu o günlerde bizi çok zorladı o süreç. O günlerde 4-6 yatak hastane içerisinde başka bir birim tahsis ettik ama hemşire sıkıntımız vardı.”

 

YATAK KAPASİTESİ ARTIRILDI

Denetimlerle bulaş sayısının azaldığını aktaran Uçaner, 12 yataklık ek bir yoğun bakımında hazırlandığını belirtti ve toplamda 170 yatak kapasitesi olduğunu ekledi. Uçaner, “Yoğun bakım 20’li vakalara geldiğinde bizim için tehlike çanları çalıyor demektir. Biz 200’lere geldiğimizde hastanede yatan sayısı 80-90 Yoğun bakım 20’nin üstüne çıkarsa eğer bu rakam günlük 250 olur” şeklinde konuştu.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu