KıbrısManşet

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter: “Vakıflar özüne dönmeye başlamıştır”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, vakıfların özüne dönmeye başladığını ifade ederek, "Topluma hizmet ederek kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmalar yapabiliyoruz" diye konuştu.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, telefonla katıldığı Kıbrıs TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Benter, “450 yıllık bir kurum olan Evkaf, 1571’de Osmanlı’nın adaya gelmesiyle kuruldu. Bu yıl kuruluşunun üzerinden tam 450 yıl geçmiş durumda. Ülkemizin en kadim ve en köklü kurumu konumunda olan Evkaf, artık kuruluş amaçları doğrultusunda, yani topluma hizmet için çalışmalar yürütebiliyor. Evkaf, aslında çok güçlü bir kurum. Fakat İngiliz idaresi zamanında fonksiyonunu kaybetmiş. Topluma faydalı olmaktan çıkarılmış. İngiliz yönetiminden devraldıktan sonra biz de başaramamışız” dedi.

Vakıfların özüne dönmeye başladığını ifade eden Benter, “Topluma hizmet ederek kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmalar yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Gelen bir soru üzerine Benter, “Girne’de çok değerli olan bir araziyi Girne Amerikan Üniversitesi‘ne kiraladıklarını, üniversitenin de hastane inşaatına başladığını, hastane inşaatı büyük oranda tamamlanmış olmasına rağmen bitirilememesi üzerine bize geri devredildi. Biz de aylık 20000 STG (toplamda 26 milyon TL) gibi bir kiradan feragat ederek, burayı pandemi hastanesi olması için ilgili bakanlığa hediye ettik. Bu devir teslim işi Temmuz ayında yapıldı. Bana o zaman 3 ay gibi bir sürede bitirileceğini söylemişlerdi” diyerek Girne pandemi hastanesinin tamamlanmamış olduğunu ifade etti.

Benter, particilik işlerinden dolayı ehil olmayan insanların kurumlarda görev aldığını, liyakata bakmadan işe alınan kimi memurların hem ehil olmadığını, hem de eğitim verilmediğini, bunun sonucunda da problemler yaşandığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu