KıbrısManşetSağlık

Vatandaş ‘tam kapanma’ istiyor

Ülkemizde artan vakalar nedeniyle salgının kontrolden çıkması an meselesiyken vatandaş markete dahi gitmenin yasak olacağı bir kapanma istiyor!

GIYNIK ÖZEL

Ülkemizde hızla artan yerel bulaş, temaslıların kendini gizlemesi ve pozitif vakaların hastalık sürecini semptomlu şekilde geçirmesi nedeniyle sağlık sistemi ciddi risk altında. Bölgesel kapanmanın yetersiz kaldığını ve tam kapanmanın tartışıldığı bu günlerde GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar market ve eczanelerin de sadece paket servis hizmeti verebileceği ve bankalar dahil tüm iş yerlerinin kapanacağı, gerçek anlamda sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Virüsün yeniden yayılması, hastalığın daha agresif seyretmesi, temaslıların kendini gizlemesi nedeniyle bulaşın kontrolden çıkması ve yoğun bakımdaki hasta sayısının artması, sağlık alt yapısının çökebileceği endişesine neden oldu. Tüm dünyada yaşanan kötü senaryonun ülkemize de yaklaştığı korkusuna kapılan vatandaşlar, “Eğer toplu kapanma olacaksa her yer kapanmalı, temel ihtiyaçlar evlere paket servis olarak yapılmalı. Bölgesel kapanma ya da akşam sokağa çıkma yasağı hiçbir işe yaramıyor. Herkes yine rahatça sokaklarda geziyor” dedi.

Bu süreçte market, eczane ve bankaların da kapanması gerektiğini belirten vatandaşlar “Salgında durum kötüye gidiyor. Bu hastalıkla mücadeleye başladığımızda kronik hastalar ve 65 yaş üzeri tehlike de diyorlardı ancak yoğun bakımda yatan pek çok hasta genç ve kaybettiğimiz insanlar genç.  Virüsün şakası yok, genç yaşlı ayrımı da yapmıyor. Hepimiz evlerimizde izole olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yok” diyerek GIYNIK aracılığıyla yetkililere seslerini duyurmak istediklerini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu