EkonomiGenelKıbrısManşet

Vatandaşa bir de döviz kazığı!

GIYNIK ÖZEL

TL’nin erimesi yetmezmiş gibi TC-KKTC arasındaki döviz satış makası da rekor seviyede açıldı

KAYIPLAR DERİNLEŞİYOR

Türk Lirası’nın ağır değer kayıpları her geçen gün biraz daha derinleşirken, döviz borcu olanlar, yurt dışında çocuk okutanlar için hayat giderek zorlaşıyor. Türkiye’deki ekonomik gelişmeler başta olmak üzere birçok gelişmenin TL’nin aleyhine ortam yaptığı bugünlerde Lira’nın dövizler karşısında tutunamaması hem Türkiye’de hem de KKTC’de nüfusun çok büyük bir bölümü tarafından endişe ile izleniyor. Piyasa verilerine göre TL 2 Ocak-19 Nisan arasında dolar karşısında %7.08; Euro karşısında %10.12; sterlin karşısında da %9.94 oranında değer kaybına uğradı.

DÖVİZE TALEP ARTINCA TL

Ekonomi ve finans uzmanları, Türk Lirası’ndaki kayıpların önümüzdeki süreçte de devam edeceği yolundaki uyarılarını sürdürüyor. Türkiye’deki 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin sonucu ne olursa olsun TL’de kayıplar sürecek eğiliminin artması, dövize olan talepte patlama yarattı. Ağır ekonomik kriz eşiğindeki TC ve KKTC’de de elinde parası olan vatandaş dövize yöneldi. Dövize olan talepte meydana gelen aşırı artış ise TL’nin değer kayıplarının artmasını beraberinde getirdi.

TC-KKTC MAKASI İYİCE AÇILDI

TL’deki olumsuz gelişmelerle birlikte döviz satış kurlarında TC-KKTC arasındaki makasının iyice açıldığı da dikkati çekti. Türkiye ve küresel piyasalarındaki ortalama döviz kurlarının hemen üzerinde işlem yapılan KKTC’de son günlerde bu iklim iyice bozuldu. 19 Nisan (dün) itibarıyla karşılaştırdığımız TC ve KKTC ortalama kurlarında %4’ü aşan oranlarda fark olduğu görüldü. Türkiye’de dün 19.41’den satılan dolar KKTC’de %4.02 farkla 20.19 TL’den satılıyordu. Euro TC’de 21.41, KKTC’de 22.14; sterlin de TC’de 24.25, KKTC’de 25.14’ten satılıyordu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu