EkonomiGenelKıbrısManşet

Vatandaşı ‘elektrik’ çarptı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından elektrik tarifelerine 1 Temmuz itibariyle yapılan zammın yansıdığı faturalar vatandaşların eline ulaşmaya başladı. Gelen zamlı faturalar adeta dudak uçuklattı!

VATANDAŞ “EL İNSAF ARTIK” DEDİ

Asgari ücrete yapılan artış ve maaşlara yansıyan hayat pahalılığı vatandaşın kursağında kaldı. Son dönemde iğneden ipliğe yapılan zamların ardı arkası kesilmezken vatandaşı en fazla vuran elektrik faturası oldu. 1 Temmuz 2023’den itibaren elektrik tarifelerinin zamlı olarak yürürlüğe girmesinin ardından ilk faturalar dün itibariyle vatandaşın eline ulaşmaya başladı. Faturaların geçmiş aylara göre 3 veya 4 katına çıkması vatandaşa “el insaf” dedirtti. Öte yandan vatandaşın eline, Temmuz ayının zamlı faturası ulaşmadan, elektrik tüketim tarifelerine 31 Temmuz itibariyle bir zam daha geldi. Haziran ayında 1.61 TL olan 0-250 kw konut tarifesi 1 Temmuz itibariyle 1.93 TL’ye yükseltilirken, 1 Ağustos itibariyle de bu rakam 2.19 TL’ye ulaştı. Maktu ücret de 25 TL’den 33.50 TL’ye yükseldi.

ELEKTRİK FATURASI REKOR SEVİYEDE YÜKSELDİ

Rekor seviyedeki hayat pahalılığıyla mücadele eden ve nereden tasarruf edeceğini şaşırır duruma gelen dar gelirli vatandaş, Geçtiğimiz aylardaki faturaları ile Temmuz ayına ait faturaları arasındaki yüksek farka isyan etti. Her ayın 1’inde cep telefonlarına SMS olarak ve mail adreslerine gönderilen elektrik faturalarıyla karşı karşıya kalan vatandaşlar ise gördükleri rakama inanmak istemedi.

FATURALAR DUDAK UÇUKLATTI

Temmuz ayına ait dönemin faturalarının bir önceki aya göre 3-4 kat daha fazla olmasına vatandaşlar sosyal medyada da tepki gösterdi. Tüketiciler, “Hava sıcaklığının rekor seviyelerde yükseldiği bir dönemde elektrik tarifelerine yapılan zam vicdansızlıktır. Sıcaktan ölmeyelim derken elektrik faturaları ile bizi öldürecekler. Kaliteli ve kesintisiz veremedikleri elektrik hizmetinin bedelini bize en ağır şekilde ödetiyorlar” sözleriyle isyanını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu