GenelKıbrısManşet

Vatandaşın derdi seçim değil geçim…

Sokağa çıktık vatandaşa sorduk… ‘Erken seçim ne zaman yapılmalı?’ Derdi ‘Geçim’ olan vatandaşlar ise ‘Seçim’ kelimesini duyunca isyan etti.

GIYNIK Web TV mikrofonuna konuşan vatandaşlar, pandemi sürecinde yaşanan ekonomik durumda, seçime milyonlarca para gideceğine ihtiyaçlı insanlara harcanması gerektiğini savundu.

Partilerin birbirleriyle çekişmelerine de değinen vatandaşlar, böylesi bir dönemde görüşü ne olursa olsun tüm partilerin birlikte hareket etmesinin önemine değindi.

Ekonominin şuan ki durumunda erken seçimin söz konusu bile olmaması gerektiğini savunan vatandaşlar, “Ne kira ödeyebiliyoruz, ne eve ekmek götürebiliyoruz. Ne kadar daha dayanacağız belli değil… Böyle bir dönemde ne erken seçimi? Hangi parayla erken seçim karşılanacak?” diye sordu.

Dövizde ki yükselişin vatandaşa ağır yansıdığını, hükümetin yalnızca pandemi kuralları uygulayarak özgürlüğün kısıtlanıp insanların kafese tıkıldığını kaydeden halk, “Her seçim zamanı zararını halk görüyor, hükümet değil…” sözleriyle isyan etti.

Hükümete seslenen vatandaşlar, “Bir halkın durumuna bakın ne seçiminden bahsediyorsunuz? Kapıları açın, tüm dünya açıldı biz kapandık. Parti ve koltuk derdinden vaz geçin birazcık halkı düşünün, yazıklar olsun” sözleriyle tepki gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu