EğitimGenelKıbrısManşetSağlık

“Veliler çocuklarınızı koruyun, hükümet koruyamıyor”

Sendikal Platformun“Özel sektör çalışanlarının gasp edilen 13’üncü maaş hakkı” konusunda Başbakanlık önünde basın açıklaması yapmasının ardından açıklamalarda bulunan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş okullardaki vaka sayısını açıkladı.

Sendikal Platformun “Özel sektör çalışanlarının gasp edilen 13’üncü maaş hakkı” konusunda Başbakanlık önünde basın açıklaması yapmasının ardından açıklamalarda bulunan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve KTOEÖS Başkabnı Ozan Elmalı  okullardaki vaka sayısını açıkladı.

Salı günü itibari ile ana ve ilkokulda ve özel öğretimde  35 öğretmenin pozitif,  183 öğrencinin pozitif  59 öğretmenin ve 592 öğrencinin temaslı olduğunu ifade eden Elcil,  30 sınıfında kapalı durumda olduğunu kaydetti.

Elcil, “Okullarımızda hasta olacak mıyız korkusu hakimdir. Velilere çağrı çocuklarımıza sahip çıkın eğitim sağlık hükümet çocuklarımıza sahip çıkmıyor geçici bir süre online eğitme geçilmezse yüz yüze eğitimi tamamen bitireceğiz.  Böyle devam ederse okullarımızı açamayacağız.  Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize test yapıp vakalar azaldıktan sonra yüz yüze eğitime devam etmeliyiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu