EğitimGenelKıbrısManşetToplum

“Veliler olarak ilk uyarımız!”

DEVRİM DEMİR

Laik, Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi adına Eğitim Bakanlığı önünde konuşan Melek Arabacıoğlu, kadını ve Kıbrıs kültürünü küçülten değersizleştiren ders kitaplarını ret ettiklerini kaydetti.

Okul binaları, okul sayıları yetersizken tam gün eğitimden bahseden bir bakanlık ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Arabacıoğlu, “kime güveniyorsunuz?” dedi.

Hoşgörü kültürü ile büyüyen bir kültürü siyasi emellere alet etmek istediklerini kaydeden Melek Arabacıoğlu, çocukların tek bir inanca yönlendirilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Ayrıca eyleme, KTAMS, CTP Milletvekilleri, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Bağımsız Kadın Milletvekilleri ve Tıp-İş yetkilileride eyleme destek veriyor.

MAVIS: ÖĞRETMEN NE YAPACAĞINI BİLİR

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, eğitim bakanının akademisyenlere güvenmediğini söyledi.

Kimse kimsenin hayatına karışmayan Kıbrıs halkını farklı bir yöne çekmeye çalıştığını kaydeden Maviş , politikacılarda bakan olma kapasitesi olmadığını söyledi.

Kitapların geri çekilmemesi halinde öğretmenin ne yapacağını bildiğini ifade eden Maviş, “Nazım bey bize bu konuda güvensin” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu