KıbrısManşetToplum

Veliler tedirgin, önlem şart!

Canbulat Özgürlük Ortaokulu'nda öğrenim gören üç kız öğrencinin okul dışında bir başka öğrenciyi darp edip videoya aldıkları, 23 Nisan İlkokulu'nda ise 5.'inci sınıf öğrencilerinden oluşan bir grubun, okulda dört kız öğrenciyi darp ettiği iddia ediliyor. Veliler tedirgin.

Ülkede yaşanan şiddet olayları artarken, bu olayların okullara da sıçramış olması toplumda tedirginlik yaratıyor. Çocuklar arasında yaşanan akran zorbalığı olaylarının önü alınamıyor, veliler bu durumdan şikayetçi. Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda öğrenim gören üç kız öğrencinin  okul dışında bir başka öğrenciyi darp edip videoya aldıkları, üç kız öğrencinin haklarında dava okunduğu ileri sürüldü. 23 Nisan İlkokulu’nda ise 5. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grubun, okulda dört kız öğrenciyi darp ettiği iddia ediliyor.

Her iki okulda meydana gelen olayların ardından veliler ciddi endişe içerisinde. Veliler, okul yönetimlerinin öğrencilerin güvenliği için önlem alması adına çağrıda bulunurken, bu tür olayların yaşanmaması adına toplumun her kesiminin ortak hareket etmesi gerektiği üzerinde duruluyor.

Bakanlık bir okulda soruşturma başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı, Canbulat Özgürlük Ortaokulu öğrencileri arasında yaşanan olaya karışan öğrencilerle ilgili disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı.

Bakanlık, konuya ilişkin açıklamasında, Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrenciler ile ilgili basına ve sosyal medyaya bugün düşen görüntülerin, okul saatleri dışında farklı bir mekanda meydana geldiğinin tespit edildiğini belirtti.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda konuyla ilgili görüntülerde yer alan öğrencilerle ilgili gerekli disiplin soruşturmasının okul idaresi tarafından başlatıldığı ifade edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu