KıbrısManşetToplum

Velilerden “üniformaları mahkumlar üretsin” talebi

Mahkûm ve tutukluların topluma kazandırılması için okul üniformalarının Cezaevinde dikilmesi ile ilgili çözüm önerisinin önü Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından kapatıldı!

Mahkûm ve tutukluların topluma kazandırılması için okul üniformalarının Cezaevinde dikilmesi ile ilgili çözüm önerisinin önü Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından kapatıldı!

Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi, eğitim sorunları için sesini yükseltiyor

“TEKELLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇİLMESİNİ İSTEDİK”… Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi adına açıklama yapan Yenikent Muhtarı Melek Arabacıoğlu, eğitimin en büyük sorunlarından biri olarak görülen üniforma ücretleri ve velilerin alım gücünün düşmesinden kaynaklanan sıkıntıların ele alındığını söyledi. “Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu ile Bakanlık toplantı salonunda 4 üye arkadaşımla birlikte yaptığımız görüşmede eğitimin en büyük sorunlarından biri olan üniforma ücretleri ve velilerin alım gücünün düşmesinden dolayı yaşadığı sıkıntıyı ve üniformada yaşanan tekelleşmenin önüne geçilmesini istedik. Bunu sadece istemekle kalmayıp çözüm önerisi sunduk” diyen Arabacıoğlu, cezaevinde bulunan mahkûm ve tutukluların topluma kazandırılması için Mesleki Teknik Öğretim Dairesine bağlı Atatürk Meslek Lisesi (AML) Giyim bölümü öğretmenlerinin okul üniformalarının patronlarını çıkartıp bu üniformaları dikmeleri için oradaki mahkûmlara kurs vererek bir dikim atölyesi açılmasını önerisi sunduklarını açıkladı.

“ÖNERİMİZ SAYESİNDE ÜNİFORMA FİYATLARI DÜŞECEKTİ” … “Açılacak olan bu atölyeler sayesinde devletin sağlayacağı makineler ve kumaşlarla okul formalarının orada daha düşük maliyetle üretilip okullara verilebileceğini anlattık” diyen Arabacıoğlu, “Bu önerimiz hem üniforma maliyetlerini düşürecek hem de mahkûm ve tutukluların topluma kazandırılması için büyük bir örnek de olacaktır. Cezaevinde dikilecek olan formalar maliyeti ile okullara verilecek okullar da küçük bir kâr marjı ile bunu veliye satarak okul bütçelerine doğrudan gelir elde edebilecek. Elde edilen gelir sayesinde okulların eksikleri giderilebilecek” diyerek bu sistemin Türkiye’de uygulandığını vurguladı.

“KONUYU GEÇİŞTİRİP KAPATTILAR”… “Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü; ‘Daha önce denedik mahkûmlardan talep gelmedi’ diyerek konuyu kapattı” diyen Arabacıoğlu, “Tam da bu günlerde Merkezi Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan’ın da açıkladığı veriler aslında bizim önerimizin neden bir an önce hayat bulması gerektiğini ortaya koyuyor. Ayda sadece gıda olarak bizim vergilerimizle, 22 bin 816 TL’yi her bir mahkûm ve tutuklu için harcayan devletimiz aylık 15 bin 750 TL net asgari ücretle çalışan anne babalara ‘ev kiranı öde, kredi borcunu öde, karnını doyur ve bir tamam çocuğunu ya da çocuklarını da okula hazırla’ diyor” şeklinde konuştu.

“Sayın Bakana soruyoruz:

Türkiye bunu yapıyorsa siz neden bunu yapamıyorsunuz?

Nedir bu konuda önünüzdeki engel?

Kimden ve neden korkuyorsunuz da biz veliler bir avuç tişörte 400 TL bir eşofman takımına 1800 TL vermek zorunda kalıyoruz?

Vergilerimiz bu toplumun evlatlarına geri dönmeyecekse niye vergi veriyoruz?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu