EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Vergi dilimi krizi aşıldı!

Maliye Bakanlığı ile sendikalar arasında matrah dilimleri ve vergi oranları konusunda uzlaşı sağlandı

Maliye Bakanlığı ile sendikalar arasında matrah dilimleri ve vergi oranları konusunda uzlaşı sağlandı.

 

VERGİ DİLİMLERİ VE VERGİ ORANLARI

İlk 30 bin TL için %10

Sonra gelen 30 bin TL için %20

Sonra gelen 76 bin TL için yüzde 25

100 bin 500 TL için yüzde 30

236 bin 500 TL için yüzde 37.

SENDİKALAR AYAĞA KALKMIŞTI
Maliye Bakanlığı ile kamuda örgütlü beş sendika arasında matrah dilimleri ve vergi oranları konusunda uzlaşı sağlandı. Maliye ve sendikaların protokol imzalaması sonrasında Gelir Vergisi Matrah Dilimleri ve Oranlarının Yeniden Düzenlenmesine İlişkin Yasa Gücünde Kararname geri çekildi. Sendikalar, çalışanların vergi oranının %40’a yükseltilmesini öngören düzenlemeye karşı geçtiğimiz Çarşamba günü Başbakanlık önünde “mücadele ateşi” yakmış, söz konusu düzenlemenin “yasallaşmaması” için her türlü hukuksal ve yasal eylem haklarını kullanacaklarını açıklamışlardı.

KİŞİSEL İNDİRİM 320 BİN TL
Maliye Bakanı Özdemir Berova ile beş sendikanın temsilcileri dün ortak basın toplantısı düzenleyerek uzlaşılan rakamları açıkladı. Berova basın toplantısında, yıllık matrah dilimleri ve vergi oranlarının belirlenmesi için yapılan çalışmalara değinerek, “Az kazanandan az, çok kazanandan çok” anlayışıyla sürdürülen çalışmalarda sendikalarla uzlaşı sağlandığını belirtti. Kendi çalışmaları ile çok yakın bir sonucun ortaya çıktığını söyleyen Berova ayrıca, 2024 yılında uygulanacak kişisel indirimin 320 bin TL olması konusunda gerekli düzenlemenin yapılacağını da bildirdi.

%20 İLE %37 ARASINDA
Yürürlükte olan kararnamenin yerine yeni bir Bakanlar Kurulu kararıyla üzerinde anlaşmaya varılan matrah ve vergi oranlarının uygulamaya konacağını belirten Berova, Uzlaşılan yıllık vergi dilimleri ve vergi oranları şöyle: İlk 30 bin TL için %10; sonra gelen 30 bin TL için %20; sonra gelen 76 bin TL için %25; 100 bin 500 TL için %30; 236 bin 500 TL için %37” şeklinde açıkladı. Kamuda örgütlü beş sendika adına açıklama yapan Kamusen Başkanı Metin Atan da diyalog içinde, uzlaşıya varılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Atan, Başbakan Ünal Üstel ve Bakan Berova’ya teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu