GenelKıbrısManşet

Vergi matrah krizi hükümetin sonunu mu getirecek?

Maliye Bakanlığı’nın sendikalarla uzlaşarak hazırladığı ve Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan vergi matrah oranları Ankara hükümeti tarafından veto edildi iddiası!

GIYNIK ÖZEL

HÜKÜMET TARAFINDAN HİÇBİR AÇIKLAMA YAPILMIYOR…

Normal şartlarda en geç 23 Ocak tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi gereken vergi matrah oranlarının halen belirsizliğini koruması tepkileri de beraberinde getirdi. Bir yandan sendikalar, diğer yandan kamu çalışanları ciddi bir tedirginlik içerisinde gelişmeleri takip ederken, hükümet yetkililerinden konuyla ilgili hiçbir resmi açıklama yapılıyor. Maaşlardan yapılacak kesintilerin belirlenebilmesi için vergi matrahlarının yayınlanması beklenirken, vergi matrahlarının henüz yayınlanmaması nedeniyle maaş ödemeleri de belirsizliğini koruyor.

ANKARA’DAN ONAY ÇIKMADI…

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Maliye Bakanlığı’nın sendikalarla uzlaşarak hazırladığı ve Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan vergi matrah oranları Ankara hükümeti tarafından veto edildi. Başbakan Ünal Üstel’in maaş artışları konusunda yaptığı açıklamaların hoşnutsuzluk yarattığı öğrenilirken, vergi dilimlerinde yapılan güncelleme oranlarının ise kabul edilmediği gelen bilgiler arasında.

HÜKÜMETİN İSTİFASI DAHİ GÜNDEMDE…

Başbakan Ünal Üstel’in söz konusu krizi aşmak için Ankara hükümetiyle istişarelere devam ettiği öğrenilirken, söz konusu krizin ortasında Başbakan’ı yalnız bırakan hükümet ortaklarının sürpriz Ankara ziyaretinin ise hayra alamet olmadığı iddialar arasında. Başbakan Ünal Üstel’in, söz konusu krizin aşılamaması halinde, sendikalarla ve kamu çalışanlarıyla karşı karşıya kalmak amacıyla, UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin istifa seçeneğini de gündemine aldığı GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bilgiler arasında.

CUMA GÜNÜ VERİLEN SÖZLER UNUTULDU…

Maliye Bakanlığı ile Başbakanlık kapılarını aşındıran sendikalara, anlaşılan vergi matrah oranlarıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığı ve vergi matrah oranlarının uzlaşıya varıldığı şekilde Resmi Gazete’de yayımlanacağı söylenirken, Başbakanlık Müsteşarı Berhan Ongan tarafından yapılan açıklamada, Cuma günü vergi matrahlarının Resmi Gazete’de yayımlanacağı sözü verilmişti. Verilen sözlerin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen halen bir hareketlilik yok.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu