GenelKıbrısManşet

Vergi matrahı için son gün!

Vergi matrah oranları halen ortada yok, maaşlardan yapılacak kesinti muamma, sendikalar ve çalışanlar endişeli…

Bakanlar Kurulu onayladı, Resmi Gazete ’de yayımlanmıyor

Başbakanlık Müsteşarı Berhan Ongan, vergi matrah oranlarının Cuma günü Resmi Gazete ’de yayımlanacağı sözünü vermişti!

BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR…

Vergi Yasası’na göre vergi matrah oranlarının Ocak ayı sonuna kadar Resmi Gazete ’de yayımlanması gerekiyor. Vergi matrah oranlarının Salı günü Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasına rağmen, Resmi Gazete ’de bir türlü yayımlanması ve maaşlardan yapılacak vergi kesinti oranlarının belirsizliği kamu ve özel sektör çalışanları arasında tedirginlik yaratmaya etmeye devam ediyor.

VERGİ MATRAHI GÜNCELLENMEZSE ORANTISIZ KESİNTİ YAPILACAK…

Bakanlar Kurulu’ndan geçen ancak Resmi Gazete ’de bir türlü yayımlanmayan yıllık vergi matrah oranlarının Resmi Gazete ’de yayımlanması bekleniyor. Buna göre vergi oranları yüzde 10 ile 37 arasında değişiyor. Asgari Ücret artışının ardından vergi matrah oranlarının yeniden belirlenmesi gerekiyor. Vergi matrah oranlarının güncellenmemesi halinde, hayat pahalılığı artışı öncesi maaşından bin TL vergi kesilen bir kamu çalışanının, maaş artışı sonrası maaşından 5 bin TL vergi kesilme ihtimali bulunuyor.

SENDİKALAR HESAP SORMAYA GİTTİ, ELİ BOŞ DÖNDÜ…

Kamuda yetkili sendikalar, maaşlara uygulanacak vergi dilimleri ile ilgili düzenlemenin ay sonu gelmiş olmasına rağmen Resmi Gazetede yayınlanmamış olması gerekçesiyle Cuma günü Maliye Bakanlığı ile Başbakanlığı ziyaret ederek konuya ilişkin bilgi talebinde bulunmuştu. KTAMS Başkanı Güven Bengihan, sendikalarla uzlaşılan ve Bakanlar Kurulu’ndan geçen matrah oranlarının hâlâ Resmi Gazete ’de yayımlanmamasının kafalarda acaba bu oranları değiştirecekler mi gibi soru işaretleri bıraktığını ifade etti. Vergi matrah oranlarının Resmi Gazete ’de yayımlanması için bugün son gün olduğunu vurgulayan Bengihan, pul ve harçlara yapılan zamlar, tüp gaz zammı, akaryakıt zammı Resmi Gazete ’de yayımlanırken matrahların neden yayımlanmadığına anlam veremediklerini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu