ManşetSpor

Vicdan mermisi

Umarız Ali Beyler çoğalır da herkes Kıbrıs’ın kuzeyinde kendi yöresine ait bir’kulüple özdeşleşir. Ne garip; ‘Başka bir ülke liginin gölgesi altında kalan başka bir lig yok’

Ali Santel; Diplomat ve de sağlam Yenicamici tee atadan. Efsane futbolcu Önder Bey’in oğlu. Katkı amaçlı bir mail gönderdi sağolsun; Merhaba Nazım Bey. İki ay önce 4 yıl boyunca KKTC Büyükelçisi olarak Kırgızistan’da temsicilik yaptıktan sonra memleketimize geri döndüm. Genelde internet üzerinden spor harici Kıbrıs ile ilgili haberleri içeren gazete sayfalarını takip ediyordum. ‘YAK ve vicdan mermisi’ başlıklı yazınızı hem Önder Santel’in oğlu, hem de iyi bir Yenicamici olarak büyük bir keyifle okudum.

YAK ve bu yazınızda yazdığınız ve yazamadığınız daha nice nice tarihe iz bırakmış hayatta olan veya olmayan tüm sporcularımızın dönemlerindeki faaliyetleri için sadece futbol değil, ‘sivil başkaldırı’ ifadesini kullanmanız çok doğru. Bu yazı Yeni kuşak Yenicamiciler ve tüm sporseverlere de anlatılması gereken çok anlamlı bir tesbittir.

 Bir gazetecinin topluma çoğunlukla politik vb. ciddi!!! diye kabul gören yazılarla hizmet edebileceği algısıyla değil, aynı zamanda bir toplumun sosyal, kültürel ve sportif yönlerden yaşadıklarının da sizin gibi değerli gazeteciler tarafından spor yazıları içinde de verilebileceğini kesindir.

Toplumumuzun genç kitlesine yakın tarihimizin daha rahat anlatılmasına ve algılanmasına katkı verebileceğine inanmaktayım. Lütfen bu yönde yazılarınıza devam ederek bu samimi düşüncemi kabul ediniz. Kıbrıs Türk futbol kuluplerimizin verilen mücadelede çok çok derin katkılarını da asla gözardı etmeden, YAKımızın 30 yıl sonra gelen şampiyonluğunun daha sıkça tekrarlanmasını diler ve bu şampiyonlukta emeği geçen sporcu, teknik heyet ve yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ali Santel”.

Ali, Bey’in bahsettiği ‘Vicdan Mermisi’ adlı yazımızdan bir kesit; Fransızların millî kahramanı Napolyon Bonapart, esir aldığı düşmanlarını genellikle kurşuna dizerdi. Bu amaçla da keski nişancı askerlerden oluşmuş beş kişilik bir idam mangası vardı. İnfaz için kullanılan beş tüfekten birine ‘kurusıkı mermi’ konurdu. Hangi tüfeğin kurusıkı attığını bilmeyen idam mangası, böylece “Onu ben öldürmedim” diyerek vicdanen rahatlaması sağlanırdı. İşte, sporumuzun da bu anlamda ölümü gerçekleşmek üzere ama herkes vicdanen rahat.

Umarız Ali Beyler çoğalır da herkes Kıbrıs’ın kuzeyinde kendi yöresine ait bir’kulüple özdeşleşir. Ne garip; ‘Başka bir ülke liginin gölgesi altında kalan başka bir lig yok’.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu