DünyaManşet

Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı: 1’i polis 7 kişi hayatını kaybetti

Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1'i polis 7 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi

Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1’i polis 7 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Avusturya’nın başkenti Viyana’da 6 ayrı noktaya silahlı saldırı düzenlendi.

Avusturya medyasına göre, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerle polis arasında çatışma çıktı. Kaçan şüphelileri yakalamak üzere güvenlik güçleri kent merkezinde büyük çaplı bir operasyon düzenliyor.

Avusturya İçişleri Bakanı, “Terör saldırı olduğunu düşünüyoruz” açıklamasını yaptı. Bölgede yaşayanlara halka açık yerlerden ve toplu taşıma araçlarından uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Viyana polisi, yaptığı açıklamada saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisini vererek, saldırganı yakalamak için ‘büyük bir operasyon’ başlatıldığını kaydetti. Polis, ayrıca yurttaşlara olay yerinden uzak durma çağrısında bulundu.

1’İ POLİS 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan saldırganlardan birinin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi. Ancak Avusturya İçişleri Bakanlığı, saldırganlardan birinin patlayıcı kemer taktığının doğrulanamadığını duyurdu. Viyana polisi, bir sonraki açıklamasında bir saldırganın öldürüldüğü, diğerinin kaçtığını açıkladı. Bununla birlikte saldırıda 1’i polis 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sosyal medya kullanıcıları, sadırıya ilişkin çok sayıda video görüntüsü paylaştı.

“TERÖR EYLEMİ OLDUĞU KANAATİNDEYİZ”

Avusturya İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada saldırının bir terör eylemi olduğu kanaatinde olduklarını belirterek, saldırının biden fazla kişiyle, farklı noktalardan koordineli bir biçimde gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

“SALDIRININ HEDEFİNDE SİNAGOGUN OLDUĞU HENÜZ SÖYLENEMEZ”

Avusturya Yahudi Topluluğu lideri Oskar Deutsch, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Şu anda sinagogun hedeflerden biri olup olmadığı söylenemez. Ancak kesin olan şey, hem Seitenstettengasse’deki sinagogun hem de aynı adresteki ofis binasının, ilk ateş edildiği sırada kapalı olduğu” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu