GenelKıbrısManşet

Vudalı: İyi bir denetim yapılmalı, ev karantinası sistemi kurulmalı

Türkiye’de vaka sayılarının artmasıyla birlikte ülkemizin kapıları açma planları endişeye neden oldu.

Melis Günel
Türkiye’de vaka sayılarının artmasıyla birlikte ülkemizin kapıları açma planları endişeye neden oldu. Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Vudalı, “Dünyayı örnek almalıyız” dedi.
Vudalı, konunun çok hassas olduğunu vurgulayarak, “Sağlık ve ekonomi arasındaki denge iyi kurulmalıdır. Dünyada vaka sayıları 130 milyona çıktı. Diğer ülkelerde her pozitif vaka hastaneye yatırılmıyor. Bu konuda dünyayı örnek almalıyız. Boğaz ağrısı şikayeti ile gelenleri hastaneye yatırmak yerine yoğun bakıma girecek hastalar yatırılmalı diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.
“Böylelikle hastanelere yatırılan kişi sayısını aşağıya çekerek, sağlık sisteminin yükünü azaltabiliriz.” Vurgusu yapan Emre Vudalı, “Ülkemizde 60-70 vaka çıktığı zaman yatak kapasiteleri dolmak üzere diyerek ‘kapanmaya mı gidilmeli?’ tartışmaları gündeme geliyor. Ancak bu durum ekonomik açıdan özel sektörü ve turizmi çok zora sokuyor, geride bırakıyor. Bu anlayış ile devam edilirse ekonomi yok olur, sağlık ve ekonomi arasında ince bir çizgi vardır.” şeklinde konuştu.

“İYİ BİR DENETİM YAPILMALI”
Elektronik bileklik hakkında da konuşan Dr. Emre Vudalı, “Elektronik bilekliklerle ev karantinası çarelerden biridir. Bileklik dışında denetim sistemi de çözüm getirebilir… Merkezi karantina sisteminin faydaları vardır ama maddi olarak dezavantajları da vardır. İyi bir denetim yapılmalı, ev karantinası sistemi kurulmalıdır. Ev karantinasında da denetimi bileklikle mi sağlarlar bilemiyorum…” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu