DünyaKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Wendy Morton Kıbrıs’ta temaslarda bulunacak

İngiltere’nin Avrupa Komşuluktan Sorumlu Dışişleri Müsteşarı Wendy Morton, gayri resmi konferans öncesi bir dizi temasta bulunmak amacıyla Çarşamba günü Kıbrıs'a gelecek

İngiltere’nin Avrupa Komşuluktan Sorumlu Dışişleri Müsteşarı Wendy Morton, bir dizi temasta bulunmak amacıyla Çarşamba günü adaya geliyor.

Kıbrıs Haber Ajansı’nın haberine göre, Morton adada yapacağı görüşmelerin nisan ayının sonunda Cenevre’de yapılacak Kıbrıs için gayri resmi konferans ışığında Kıbrıs sorunundaki gelişmeler, Kıbrıs ve İngiltere arasındaki ilişkilere odaklanacak.

Morton, Kıbrıs temasları sırasında Rum Lider Nikos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ayrı ayrı görüşecek.

Morton, Kıbrıs temasları sırasında BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs özel temsilcisi Bayan Elizabeth Spehar ile de görüşecek ve Çarşamba akşamı Güney Kıbrıs’ta görev yapan üst düzey kadınlarla bir akşam yemeğine katılacak. Akşam yemeği sırasında kadınların karar verme merkezlerindeki rolü ele alınacak.

Morton, Perşembe günü, Aile İçi Şiddeti Önleme ve Müdahale Derneği (SPAVO) temsilcileri ile görüşecek. Britanya Kıbrıs’ta kurulacak “Kadın Evi” projesini destek veriyor.

Morton devamla Rum İçişleri Bakanı Nikos Nouris ile görüşecek. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelecek.

Morton, Perşembe akşamı ise Dikelya’daki Britanya Egemen Üslerini ziyaret edecek ve devamla Kıbrıs Türk siyasi partilerin temsilcilerinin katılacağı bir akşam yemeğine katılacak.

Morton’un cuma günü sabah adadan ayrılması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu