DünyaGenelManşet

WhatsApp, dünyanın en büyük gazetesine dönüşecek

WhatsApp'ın yakın bir gelecekte haber bültenleri sunmaya başlayacağı ortaya çıktı. "Bültenler" isimli bu yeni özellik, henüz geliştirme aşamasında ve ne zaman yayınlanacağı belli değil.

WhatsApp’ın yakın bir gelecekte haber bültenleri sunmaya başlayacağı ortaya çıktı. “Bültenler” isimli bu yeni özellik, henüz geliştirme aşamasında ve ne zaman yayınlanacağı belli değil.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın 2.23.5.3 kodlu Android beta sürümünde geliştirme aşamasındaki yeni bir özellik tespit edildi. WABetaInfo tarafından tespit edilen bu yeni özellik, uygulamanın çok yakında haber bültenleri sunmaya başlayacağını gözler önüne seriyor. Peki bu özellik tam olarak neye hizmet edecek? WhatsApp, haber bültenini kullanıcıya nasıl ulaştıracak?

İnternet kullanımının yaygınlaşması, internetin bir haber kaynağı haline gelmesini sağladı. Bu bağlamda; Bundle, Feedly ve Substack gibi platformlar, kullanıcıların haberleri yakından takip edebilmesini sağlamayı başardılar. Şimdi, WhatsApp da bu amaca hizmet ederek bir nevi yukarıda saydığımız platformlara rakip olacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Şu an için “Bülten” olarak anılan bu özellik, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde değiştirebilir.

Bültenler, Topluluklar özelliğinin bir versiyonu gibi olacak

WhatsApp, bundan aylar önce Topluluklar isimli bir özelliği kullanıma sunmuştu. Bu özellik, en basit anlatımı ile duyuru gruplarının oluşturulmasını sağlıyordu. WhatsApp’ın son Android beta sürümünde tespit edilen Bülten isimli özellik ise Topluluklar’ın yeni bir versiyonu olacak gibi görünüyor.

Bülten özelliği kullanılabilir hale geldiğinde, haber kaynaklarının WhatsApp bültenleri oluşturmaları mümkün olacak. Kullanıcılar, ilgilerini çeken bültenleri seçecek ve kendi haber akışlarını oluşturmuş olacaklar. Bu özellik sayesinde ilgi duyulan alanlarda yaşanan gelişmelere ulaşmak çok daha kolay olacak. Gizliliği de ön planda tutan özellik, Bülten’e eklenen kaynakların başkaları tarafından görüntülenmesini engelleyecek. Ayrıca haber kaynakları, kendilerini kimlerin takip ettiğini bilmeyecekler. Elbette ki özellik henüz beta sürüme bile gelmediğinden kullanıcılarına sunulduğunda tüm bu niteliklerin değiştiğini görebiliriz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu