GenelKıbrısManşet

“Winds Of Change” Uluslararası Barış Günü’nde tam yelken seyrini gerçekleştirdi!

“Winds Of Change” (Değişim Rüzgarları) yelken takımı, Uluslararası Barış Günü’nde Kıbrıs deniz sahası içindeki Kıbrıs etrafındaki tarihi tam yelken seyrini gerçekleştirdi!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Genç Liderler programı tarafından desteklen “Winds of Change” adlı bu girişim, Kıbrıslı Olimpiyat sporcusu Dr. Sophia Papamichalopoulos (Vancouver 2010) tarafından tasarlanmıştı.

Winds of Change ekibi, son 50 yıl içerisinde Kıbrıs’ın etrafını yelkenle dolaşan ilk iki toplumlu yelken takımı olarak tarihi bir başarıya imza attı. Bir süredir aşamalar halinde devam eden proje, üçüncü ve son aşamasını 21 Eylül 2023’de tamamladı. Bu son aşamada, 10 kişilik iki toplumlu bir yelken takımı , Sophia ve kendisi gibi Kıbrıslı bir Olimpiyatçı olan kardeşi Christopher (Vancouver 2010) ile birlikte, Sophia’nın çocukluğundan beri hayalini kurduğu 326.2 deniz mili uzunluğundaki Kıbrıs etrafındaki tam yelken seyrini gerçekleştirdi. Winds of Change ekibi, ”Valhalla” adlı 45 fitlik bir Hanse yelkenli tekne ile, 18 Eylül Pazartesi günü Larnaka’dan güney/güneybatıya doğru yelken açtı ve adanın çevresinde hafif rüzgarlarla karşılaştı. 10 kişilik güçlü takım, takım çalışması, liderlik, iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirmek için önceki iki aşamayı tamamlayarak, proje kapsamında “Competent Crew” sertifikasını almaya hak kazandı.

Winds of Change elçileri, çoğunluğu 18 ila 34 yaşları arasında olan ve yelkenle ilk deneyimlerini yaşayan gençlerden oluşmaktadır. Bu gençler, Winds of Change’in, aynı zamanda Birleşmiş Milletler’in onyedi sürdürülebilir kalkınma hedefinin 6’sını da içeren misyon ve amaçlarının savunucularıdır. Bu amaçlar “Meydan Oku, Güçlendir, İlham Ver, Birlikte” sloganıyla özetlenmektedir. Adanın dört bir yanından gelen, bir çok farklılıklara sahip, genç Kıbrıslılardan oluşan güçlü bir ekip, Sophia’nın “ortak bir amaçla yapılan bir yelken yolculuğu” vizyonu etrafında bir araya gelerek, gençlere sporu bir barış katalizörü ve sosyal gelişimin bir itici gücü olarak kullanma konusunda ilham kaynağı oldu. IOC Genç Liderler programının çok özel ve etkisi büyük bir parçası olarak, tüm proje ve her bir Winds of Change elçisinin hikayesi filmle belgelenerek, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesinde Uluslararası Kalkınma ve Barış için Spor Günü kapsamında düzenlenecek gala gösterimlerinde yer alacaktır.

Tekne ve mürettebat, 18 Eylül Pazartesi günü yelken açtıktan, 68 saat 49 dakika sonra yolculuklarına başladıkları Larnaka Marina’ya ulaşmıştır. Mürettebat, uluslararası barış günü olarak kabul edilen 21 Eylül BM Uluslararası Barış Günü’nde, yolculuğu kutlayan yerel liman otoritesine ait bir römorkörün su şovu eşliğinde Larnaka’ya geri dönüş yapmıştır. Proje, Kıbrıs ve uluslararası düzeyde, spor, yelken ve denizcilik endüstrilerinin içinde ve dışında, her iki topluluktan bir dizi destekçi ve arkadaşla etkileşimde bulunmuştur. Tarihi tam yelken turu, başarılı ve barışçıl bir şekilde gerçekleşebileceğinden emin olabilmek için, 2 yıl süren çok detaylı bir planlama sürecinden ve ada çapında çok güçlü temaslar sonucunda hayata geçmiştir. Tekneden dışarıya adım attıktan sonra “Sadece büyüleyiciydi, sporun insanları ortak bir amaç etrafında nasıl bir araya getirebildiği inanılmaz” diyen Sophia, bunun Winds of Change için sadece bir başlangıç olduğuna inanıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu