GenelKıbrısManşetToplum

Ya bu yolu düzeltin ya da trafiğe kapatın!

Yıllardır kana doymayan Girne-Değirmenlik Dağ Yolu, dün sabahın ilk ışıklarında yine kana bulandı

Yıllardır kana doymayan Girne-Değirmenlik Dağ Yolu, dün sabahın ilk ışıklarında yine kana bulandı

DEVRİM DEMİR

‘ÖLÜM YOLU’ CANA DOYMUYOR
Yoğunlukla ağır vasıta araçlar ve otel araçlarının kullandığı Girne-Değirmenlik Dağ Yolu’nun yıpranmış ve tehlike saçan hali, sürücülerin kâbusu olmaya devam ediyor. Yıllar önce ‘ihaleye çıkılacak’ denmesine rağmen hiçbir tedbir alınmayan yolda, dün sabahın ilk ışıklarında meydana gelen ‘katliam’ gibi kazada, ikisi kadın 4 kişi hayatını kaybetti. Ölüm yolu olarak adlandırılan yolda meydana gelen feci kaza; Pratapbhai Bhuabhai Karavadra’nın yönetimindeki FT 203 plakalı salon aracıyla Girne istikametine doğru seyrettiği sırada karşı şeride geçerek, Hüseyin Taşer yönetimindeki ST 698 plakalı salon aracın önünü tıkaması sonucu meydana geldi.

OLAY YERİNDE FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİLER
Girne-Değirmenlik Anayol’unda dün sabah saat 03.40 sıralarında meydana gelen feci kazada, 41 yaşındaki araç sürücüsü Pratapbhai Bhuabhai Karavadra ile araçta yolcu olarak bulunan 21 yaşındaki Jayesh Keshu Agath, 21 yaşındaki Anjali Makwana ve 21 yaşındaki Pushtiben Heenaben Pathak olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Kazada yaralanan ST 698 plakalı araç sürücüsü Hüseyin Taşer ve aynı araçta yolcu olarak bulunan 35 yaşındaki Burak Tokgün’ün tedavileri ise Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde devam ediyor.

MMO: BU ARAÇ NEDEN PARAMPARÇA OLDU?
Makine Mühendisleri Odası Girne- Değirmenlik Dağ Yolu’nun halen denetime uygun yapıda olmadığını, levhalarda yazan hız limitlerinin uygun olmadığını ve kazalardan ders çıkarılmadığını belirterek yetkililerin tedbir almasını istedi. Oda Başkanı Ayer Yarkıner, “Araçlar paramparça, birden fazla parçalara bölündü. Neden bu araç paramparça oldu? Ülkeye kullanılmış, kazalı ve uygun olmayan standartlarda birleştirilmiş araç mı ithal edildi? Uygunluğu kim denetliyor? Herkes sorumluluğunu birbirine mi atıyor?” sorularını yöneltti.

ÖLÜM YOLUNDA KAYITLARA GEÇEN BAZI BÜYÜK KAZALAR:

2 Mart 2007: Meydana gelen kazada, bir taksi demir yüklü bir kamyon ile kum yüklü bir kamyonun arasında kalarak ezilmişti. Kaza sonucu sıkışan takside biri çocuk olmak üzere 7 kişi feci şekilde can vermişti.

26 Nisan 2013: Yönetimindeki 06 AP 6036 plakalı araçla, dikkatsiz bir şekilde Değirmenlik istikametine doğru seyreden Musa Türkyılmaz direksiyon hâkimiyetini kaybederek, yolun solundan çıkıp takla attı. Kazada araçta yolcu olarak bulunan Aysel Türkyılmaz olay yerinde hayatını kaybetti.

13 Eylül 2013: Eyüp Özel isimli otobüs şoförü, Girne’den Değirmenlik istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada yolun sağına geçerek o esnada karşı istikametten gelmekte olan Savaş Ergün yönetimindeki EC 969 plakalı salon aracın önünü tıkayarak kazaya neden oldu. Kazada otobüste yolcu olarak bulunan 22 yaşındaki Mehmet Bölük ve 15 yaşındaki Tolga Karakaş hayatını kaybetmişti.

29 KASIM 2016: TIR ile okul minibüsünün çarpıştığı feci trafik kazasında minibüs şoförü Denktaş Mutluel (E-57), minibüste yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran (K-16) ve İlayda Yeliz Öztürk (K-17)

10 TEMMUZ 2017: Meydana gelen kazada iki araç yüz yüze çarpıştı. Çarpışan araçların biri kaza sonrası alev alarak tamamen yanmıştı. Yanan araçta bulunan 20 yaşındaki Hüsnü Buğarhan hayatını kaybetmişti.

13 TEMMUZ 2018: Meydana gelen trafik kazasında 55 yaşındaki araç sürücüsü Halil Guducu ağır yaralanmıştı.

3 MART 2018: İki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada aynı araçta bulunan 5 kişi yaralanmıştı.

1 ŞUBAT 2019: 41 yaşındaki İnan Öden, yönetimindeki araçla yolun sağına geçmiş, o sırada karşı istikamette gelen minibüs ile çarpışmıştı. Öden, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

4 NİSAN 2022: GM279 plakalı beton mikseri sürücüsü 54 yaşındaki Mustafa Karaca, toprak yola girdikten sonra yaklaşık 150 metre gidip yolun sağından dışarıya çıkmıştı. Sol yana devrilen beton mikserinin sürücüsü Lefkoşa’da sakin Mustafa Karaca, kaza yerinde yaşamını yitirmişti.

2 MAYIS 2023: MY 870 plakalı salon aracı güney istikametine doğru seyir halinde olan 35 yaşındaki Uğur Demirkol, yolun sağa virajlanan kısmına geldiğinde direksiyon hâkimiyetini kaybedip yol içerisinde kayarak sağ şeride geçmesi sonucu, o esnada karşı istikametten gelmekte olan 37 yaşındaki Serhat Özen yönetimindeki TUJ 794 plakalı araç ile çarpışmıştı. 35 yaşındaki Uğur Demirkol hayatını kaybetmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu