GenelKıbrısManşetSpor

Ya Mustafa ya Mustafa

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) tarafından organize edilen “Basel Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan 12. İskele Rallisi, 2 günde geçilen toplam 9 etabın ardından dün tamamlandı. Yarışta zafer Mustafa Bulutoğluları-Mustafa Yücener ikilisinin oldu.

BU SEZON İLK ZAFER

Son etapları büyük çekişmeye sahne olan rallinin ikinci gününde, Flat Out Rally Team ekiplerinin birincilik mücadelesi nefesleri kesti. Liderliğin iki kez el değiştirdiği iki takım arkadaşı arasında şeytanın bacağını kıran ve zafere ulaşmayı başaran ekip, Skoda Fabia R5 ile yarışan Mustafa Bulutoğluları-Mustafa Yücener ikilisi oldu. Geçilen toplam 9 etabın 6’sında en iyi dereceyi elde etmeyi başaran Bulutoğluları-Yücener ikilisi, bu sezon ilk kez kürsünün zirvesine çıktı.

FAHRİ VE DENKTAŞ KÜRSÜDE

3 etapta en iyi dereceyi elde eden şampiyona lideri Deniz Fahri-Serhan Tan ikilisi, 6’ncı etapta aldığı liderliği, son iki etapta takım arkadaşına kaptırarak, sadece 8,6 saniye farkla ikinci oldu. Üçüncülük için de büyük çekişmenin yaşandığı yarışın son etabında MRB Racing Team’den, Hyundai İ20 R5 ile yarışan Rauf Denktaş-Mehmet Mişon ikilisi üçüncülüğü almayı başaran ekip oldu.

YARIŞIN KAHRAMANI OLDULAR

Son etapta lastik patlatan ve üçüncülüğü kaptırarak altıncı sırada finiş gören Drift NEU Racing Team ekibi, Skoda Fabia R5 ile yarışan Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi, “Yarışın Kahramanı” kupası ile onurlandırıldı. Yarış sonrası Makenzi Beach’te yapılan ödül töreni ile dereceye girenlere kupaları verildi. Dereceye girenlere kupalarını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Basel Holding-Polaris’ten Gürsu Çakaloz, Basel Holding-GoPro’dan Mustafa Güvenler, KKTOK Başkanı Tigin Kişmir ve Yarış Direktörü Canben Özpaşa takdim etti.

İskele Rallisi dereceleri:

Diğer Haberler

Başa dön tuşu