KıbrısManşetSiyasetToplum

“Ya yalan söylüyor ya da vergi kaçırıyor”

HP Başkanı Özersay, Bakan Arıklı’nın serveti konusunda çok ilginç değerlendirme:

HP Başkanı Özersay, Bakan Arıklı’nın serveti konusunda çok ilginç değerlendirme:

 KÂR ETMEMİŞ
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı hakkındaki açıklamalarına dün yenileri eklendi. Özersay yaptıkları araştırmalar sonucunda, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın direktörü bulunduğu şirketlerin son üç yılda kurumlar vergisi beyanları olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Özersay, bu şirketlerden bazılarının Vergi Dairesi’ne borcu olduğunu ifade ederek Arıklı’nın da 10 yıldan uzun süredir kâr elde etmediğini beyan ettiğini ve yaklaşık 15 yıldır şirket direktörü olarak hiç vergi vermediğini kaydetti.

 ARIKLI’NIN ŞİRKETLERİ
Maliye Bakanlığı’na Sayın Arıklı’nın ne kadar vergi verdiğine dair yaptığımız başvuruya ve ihbara paralel olarak Şirketler Mukayyitliği’nden Sayın Arıklı’nın Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası’na göre hem kendisinin hem de servetini bildirmekle yükümlü olduğu kişilerin üzerine kayıtlı olan şirketleri bu konuda uzman olan arkadaşlarımız araştırdılar” diyen Özersay, 6 ayrı maddede ilginç iddiaları ardı ardına sıraladı. Yapılan araştırmada Arıklı’nın hissedar olduğu 8 şirket olduğunu kaydeden Özersay, “Son 3 yılda bu şirketlerin hiç kurumlar vergisi beyanları yok, hiç kar elde etmemiş, hiç vergi vermemiş. Üstelik bu şirketlerden bazılarının halen daha vergi dairesine borcu var ve ödenmemiş. Özetle kurumlar vergisi bağlamında son 5 yıldır herhangi bir vergi verilmemektedir” dedi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR
Kudret Özersay, Erhan Arıklı’nın şirket direktörü olarak en son 2008’de vergi beyanı olduğunu, yani uzun süredir kâr elde etmediğini belirterek neredeyse son 15 yıldır şirket direktörü olması hasebiyle hiç vergi vermediğini savundu. “Sayın Erhan Arıklı milletvekili maaşından yapılan vergi kesintisi haricinde başka bir gelir beyanında bulunmamış ve başka bir vergi de ödememiş” diyen Özersay, şu soruları sordu:

1) Sayın Arıklı eğer vergi kaçırmıyorsa servetinin kaynağı konusunda doğru söylemiyor demektir!

2) Yok eğer servetinin kaynağı açıkladığı gibiyse vergi kaçırıyor demektir!

* Birincisi doğruysa: “Servetinizin kaynağı nedir sayın Arıklı? Nereden buldunuz?”

* İkincisi doğruysa: “Bir bakan olarak nasıl olur da vergi kaçırırsınız ve hisseniz bulunan şirketlerin nasıl olur da devlete vergi borcu olur Sayın Arıklı?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu