EkonomiGenelKıbrısManşet

Yabancı işgücü kontrole alınacak

Müteahhitleri Birliği ile Sanayi Odası arasında kayıt dışı işçilikle mücadele protokolü imzalandı

Ülkemizde kayıt dışı işçilik özellikle inşaat ve sanayi sektörlerinde yoğunlaşıyor

KAYIT DIŞILIK HAKSIZ REKABET YARATIYOR… Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) arasında işbirliği protokolü İmzalandı. Protokolün amacının, “kayıt dışı işçilik ve kayıtsız yabancı uyruklu işçi istihdamını önlemek, yabancı uyruklu işçilerin çalışma izinlerini kayıt altına alıp KKTC çalışma yaşamını ve yabancı işgücü piyasasını disipline etmek, devletin kayıt dışılıktan kaynaklanan gelir kayıplarını önlemek ve bunun yarattığı haksız rekabeti ortadan kaldırmak” olduğu ifade edildi.

YEREL İŞGÜCÜ EKONOMİYE KAZANDIRILACAK… Protokole KTSO adına Başkan Ali Kamacıoğlu ve KTİMB adına Başkan Cafer Gürcafer tarafından imzalanan protokolle, çalışma izin işlemlerinin daha süratli ve sağlıklı işlemesi sağlanacak. KTSO ayrıca yabancı uyruklu işçilerin çalışma izinleriyle ilgili uygulamalara yönelik üyelerine doğrudan hizmet sunacak. Protokolde ayrıca yerel işgücünün ülke ekonomisine kazandırılması yönünde çalışma yapma da öngörülüyor.

ÇALIŞMA İZİNLERİNDE DOĞRUDAN HİZMET… Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu, ülkedeki imkânların yetersiz kaldığını ve üyelerin yabancı işgücüne yöneldiğini belirterek, “Artık üyelerimiz yabancı işçi istihdamına yönelik izinlendirme süreçleri konusunda odamıza başvurabilecek. Bünyemizde oluşturduğumuz çalışma izin işlemleri kadromuz ve yazılım altyapımızla gerekli işlemleri başlatacağız. KTİMB ile işbirliği içerisinde üyelerimizin ilgili daire ve bakanlıkla bireysel olarak uğraşıp zaman kaybetmelerini önleyecek şekilde işlemlerin tamamlanmasını sağlayacağız ve kendilerine ilgili belgeleri teslim edeceğiz” dedi.

PROTOKOLDE REVİZYONA GİDİLDİ… İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de kayıt dışı hayatın önüne geçecek çok önemli bir adım atıldığını ifade ederek, “Odayla daha önce bir protokol yapmamıza rağmen çok mesafe kaydettiğimiz söylenemez. Ancak bu protokolle revizyona gittik. Özellikle sanayi sektöründe çalışan sayısı konusunda ciddi bir veri oluşacak” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu