KıbrısManşet

Yaklaşan okul dönemi için tedbirler bir an önce alınmalı!

Harmancı, ebeveynlerin çalışma saatlerine göre öğretmenler ve sendikalarla yeniden görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, okullar konusunda aile ve okul analizlerinin iyice araştırılması gerektiğini vurguladı.

Evden çalışan ebeveynlerin tespit edilmesi gerektiğini veya kamu/özel uygulamaları yapmalarının zorunlu olması gerektiğini ifade eden Harmancı, buna göre sendikalar ve öğretmenlerle görüşülerek çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini savundu.

Harmancı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şu şekilde:

“Okullar konusunda aile ve okul analizleri iyice araştırılmalı.

Evden çalışan ebeveynler tespit edilmeli veya kamu ve özel bu yönde uygulama yapmaları zorunlu olmalı. Buna paralele olarak öğretmenler ve sendikalarla görüşülerek öğretmenlerin çalışma saatleri yeniden düzenlenmeli.

Okullar gruplara veya yaş kategorilerine göre saatlere paralel ayrılmalı veya yeniden düzenlenmeli.
Sınıflar ve genel alanlarda dünyada yapılan düzenlemeler dikkate alınmalı. Bazı ülkelerde her sıra plastik panellerle ayrılıyor, bazı ülkelerde maske zorunlu ve bazı ülkelerde her 1.5 saatte bir el ve yüz yıkama zorunlu veya hepsi birden.
Bazı ülkelerde okul giriş çıkışları düzenliyor ve çok giriş kapıları yaptırılarak farklı sınıflara özel kapılar ve güzergahlar belirleniyor, kantin ve buna benzer noktalarda uygulamalar da bu kapsamda ele alınmalı.
Okullar temizlik şirketleri tarafından her gün bir kaç periyotta hijyen hale getirilmekte, doğal olarak bu alana özel bütçelendirilme yapılmakta.
Tüm bunları yaklaşan okul dönemi dikkate alarak tartışmak veya kamuoyunun bunları sorgulamasını sağlamak zorundayız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu