KıbrısManşetToplum

Yaklaşık bin çam ağacı ilaçlandı

Ormanların Sürekliliğini tehdit eden, insan sağlığını olumsuz etkileyen çam kese böceğine karşı İskele Belediyesi, başarılı bir mücadele gerçekleştirdi

Ormanların Sürekliliğini tehdit eden, insan sağlığını olumsuz etkileyen çam kese böceğine karşı İskele Belediyesi, başarılı bir mücadele gerçekleştirdi.

BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE ÇALIŞMA YAPILDI
İskele Belediyesi, ormanların sürekliliğini tehdit eden, insan sağlığını olumsuz etkileyen çam kese böceğine karşı 29 Kasım’da başlattığı mücadelesini tamamladı. Piknik alanlarında, okullarda, camilerde, mezarlıklarda, İskele ve 21 köyünde bulunan çam ağaçları büyük bir titizlikle ilaçlandı. Çam kese böceğinin önüne geçmek için yapılan çalışmada İskele ve 21 köyünde yaklaşık bin ağaç ilaçlandı.

BİYOLOJİK İLAÇLAR KULLANILDI
İskele Belediyesi sınırlarında bulunan İskele ve 21 köyünde, çam kese böceğine karşı verilen mücadele kapsamında ilaçlama çalışması yürüten İlaçlama Birimi, mezarlıklarda, okullarda, parklarda ve daha birçok yerde bulunan çam ağaçlarını ilaçladı. 1,5 ay süren çam kese böceği ile mücadele çalışmasında kimyasal hiçbir etki içermeyen yüzde yüz biyolojik ilaçlar kullanıldı. Bu sayede ise ormanda yaşayan canlılara ve insanlara hiçbir zarar verilmemekle birlikte çevre dengesi de korunmuş oldu.

İSKELE BELEDİYESİ’NDEN TALEPTE BULUNABİLİRSİNİZ
Öte yandan evinin bahçesinde, yakınında ya da çevresinde çam ağacı olan vatandaşların İskele Belediyesi’ne başvurarak ücretsiz ilaçlama talep edebileceği de vurgulandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu