GenelKıbrısManşetSiyaset

Yalınkaya: Har vurup harman savurdular

4 aydır maaşlarını alamayan Lapta Belediyesi çalışanları süresiz grev başlattı.

4 aydır maaşlarını alamayan Lapta Belediyesi çalışanları süresiz grev başlattı.

Yaşanan mali sıkıntıların giderilmesine yönelik Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ’un çözüm planı sunmadığını belirten çalışanlar Lapta Belediyesi önünde ateş yakarak eylemlerine devam ediyor.

Konuyla ilgili Gıynık’a açıklamalarda bulunan Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya, “  KKTC halkına çağrımızdır bu ülkeyi siyaset kurumu bitirdi.  Lapta belediyesinde emekçi evine ekmek götüremiyor. 28 belediyeyi temsil eden  Mahmut Özçınar nerede? Kurumlar babalarının çiftliği ya istedikleri gibi yönetmeye çalışırlar, kaynakları ar vurup harman savururlar.  2011 yılından beri Belediyeler Yasası için çırpındık.  Mazbatayı aldıkları ilk gün bir sonraki seçimi nasıl cepte tutarım mantalitesini yaşıyor belediye başkanlarımız” ifadelerini kullandı

Lapta ve Lapta’ya bağlı köy sakinlerine de seslenen Aktuğ, grev nedeniyle hizmet veremeyeceklerini ve bu yönde anlayışlı olmalarını isteyerek, “Öncelik emekçi eğer bu sorun çözülürse burada herkes emekçi yarın biriken çöplerini de akmayan sularını da tüm emekçilerimizle hizmet kalitesini getirme sözünü veriyorum.  Lapta halkı biraz sabretsin” dedi.

Lapta Belediyesi’nin sorunlara çözüm bulmadığını kaydeden Yalınkaya sorunun kaynağı olarak Lapta Belediye Başkanı’nı gösterdi ve ekledi, “Sorunun kaynağı Belediye Başkanı’nındın kaynaklanıyor. Belediye Başkanı basına verdiği demeçte ‘sendika şov yapıyor’ dedi. Sayın Aktuğ, siz de  bu sendikanın üyesiydiniz düne kadar şov değildi şimdi mi şov oldu? Belediye Başkanın egosu ile tablo bu. Bir an önce sağ duyu şart” ifadelerine yer verdi.

Lapta Belediyesi çalışanları ise emeklerinin karşılğıını almak istediklerini belirtti. Lapta Belediyesi emekçilerinin GIynık mikrofonlarına yaptığı konuşmalar şu şekilde,

“Biz ekmek davamızın peşindeyiz.  Bıçak kemiğe dayandı sözün bittiği yer artık davamızın arkasındayız Birlik beraberlik içinde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz”

 

“Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Seçimde kapımızı çalmayı düşünüyorlarsa düşünmesinler. Bizler gerekli katkıların yapılmaması yüzünden sokaklardayız 6 yaşındaki çocuğum soruyor ‘para almıyorsan neden işe gidiyorsun’ diye”

 

“Alnımızın terini istiyoruz kimseden yardım talep etmiyoruz. Durumumuz vahim gerekli kişilerin sesimizi duymasını istiyoruz.  Sahipsiz bırakılmayalım biz hizmetlerimizi yapıyoruz emeğimizin karşılığını da istiyoruz. Emeğimizin karşılığını almadan da bu eylemi sonlandırmayacağız”

 

“Hiçbir siyasetçi Lapta’ya gelip oy istemesinler biz bu durumlara  onlar yüzünden geldik.  Bu durumlara düşecek daha çok belediyemiz vardır. Geldikleri gibi gidecekler. Hangi siyasetçi geldi? Belediyenin halini, çalışanların halini sordu? Bir tane siyasetçi buraya gelmedi. Gelmeyin guzum da burdan bir şey çıkmaz size”

“Ben bilmez miyim çocuğumun rızkını size yedirmem demeyi.  4 maaş gerilik sıkıntısı yok, bin lira maaş artışımı da almadım. Döviz karşısında maaşım yüzde 50 geriledi o nerede? Biz bu çöpleri, suyu, hizmetlerimizi sadece maaş geriliği için kesmiyoruz.”

 

Diğer yandan belediyede vezne ve defin işlemleri hariç tüm birimler grevlerine devam ediyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu