GenelKıbrısManşet

“Yangın nedeni ile elektrik telleri koptu”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Karşıyaka yangını ile ilgili açıklama yaptı

AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

31.07.2021 tarihinde Karşıyaka köyünde çıkan yangının sebebinin elektrik telleri olduğu yönünde basında çıkan haberlere atfen aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

31.07.2021 tarihinde saat 12.30 civarında Karşıyaka köyünün üst kısmında yangın çıkmıştır. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu olarak çıkan yangından ve yangının neden olduğu zarardan büyük üzüntü duyduğumuzu bildiririz.

Söz konusu yangın saat 12.30 civarında başlamış elektrik telleri de saat 13.08 de kopmuştur. Dolayısı ile yangının elektrik tellerinden kaynaklandığı iddiasının doğru olmadığı, elektrik tellerinin kopmasının yangına sebep değil, yangının oluşturduğu sonuç olduğu ve yangın nedeni ile elektrik tellerinin koptuğu tespit edilmiştir. Elektrik tellerinin kopma anını gösteren arıza kayıtları aşağıda mevcuttur. Arıza kayıt grafiğinden görüleceği üzere ilgili bölge 13.08 de hat kopmasının nedeni ile enerjisiz kalmış ve bu saate kadar bölgedeki elektrik sisteminde herhangi bir elektriksel arıza oluşmamıştır. Dolayısı ile çıkan yangının elektrik tellerinden kaynaklandığı iddiası doğru değildir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Karşıyaka köyünde çıkan yangından büyük üzüntü duyduğumuzu bildirir, yangınların bir daha yaşanmamasını temenni ederiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu