KıbrısManşet

Yangına son noktayı koyabilmek için insan gücüne ihtiyaç var!

Orman Dairesi'den acil çağrı yapılarak yangın bölgesindeki ekiplerin desteğe ihtiyacı olduğu belirtildi

Orman Dairesi’den acil çağrı yapılarak yangın bölgesindeki ekiplerin desteğe ihtiyacı olduğu belirtildi.

Orman Dairesi’nin çağrısı şöyle: “Ağıllar, Tatlısu, Ardahan, Mersinlik ve civarı köylerden özellikle sırt pompası dediğimiz ilaçlama pompası olan, çapası küreği olan vatandaşlara/işgücüne ihtiyaç vardır. Yangının tüm sınır cephesi sürekli kontrol edilmeli ve tütmeler varsa söndürülmelidir. Müdahale olmazsa bu tütmeler canlanıp sınırındaki yanmamış alana sirayet edecektir.”

Taşkent Doğa Parkı tarafından yapılan açıklamada ise, Orman Dairesi ve Tatlısu Belediyesi arazi ekiplerinin bu sabah yaptıkları tespitlerde dün gece yağan güçlü yağmura rağmen inatçı bazı noktalarda hala daha içten içe yanmalar olduğu, dumanlar ve kıvılcımlar görüldüğü bildirilmiştir” denildi.

“Arazinin çok büyük olmasından dolayı insan gücü ile özellikle sırt ilaçlama pompası olan, ayrıca her türlü su, çapa kürek ile yangına son noktayı koymak için acil yardıma ihtiyaç vardır.

Herhangi bir noktada buluşmaya, ya da organize olmaya gerek yoktur, arabanıza binin, bölgeye gelin ve yangın sınırı üzerinde gördüğünüz noktalara müdahale edin. Lüften bot giyiniz.

Herhangi bir sorunuz olması halinde kendinizi alttaki whatsapp grubuna ekleyerek sorabilirsiniz.
Tüm halkımıza duyarlılığı ve desteği için teşekkür ederiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu