KıbrısManşet

Yangına zamanında müdahale edildi mi?

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, yangın bölgesindeki soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek son durum hakkında bilgi verdi.

CANLI AKTARIM- ELİF DÜLGER

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Özgür Gazete’de Damla Dabis’in programına katılarak yangınla ilgili son durumu aktardı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, yangın bölgesindeki soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, doğu tarafındaki Mersinlik ve Kantara bölgesindeki soğutma çalışmalarının hafifletildiğini ancak en kritik olan batı bölgesinde hala çalışma devam ettiğini aktardı.

Soğutma çalışmaları çerçevesinde toprağın havalandırıldığı süreçte ateşlenmenin yeniden başladığını ifade eden Oğuz, tedbirin elden bırakılmayacağını aktararak bölgede küçük küçük parlamalar olduğuna dikkat çekti.

Güvenlik kuvvetleri, sivil halk ve belediyeden soğutma çalışmaları başladığından itibaren destek aldıklarını söyleyen Oğuz bu desteklerin devam edeceğine değindi.

YANGINA ZAMANINDA MÜDAHALE YAPILDI MI?

Yangına zamanında müdahale yapıldı mı sorusuna cevap olarak Oğuz, “Gelen ihbar üzerine gidildiği konuşuluyor ancak şu an için bizim için önemli olan şu anki bu yangını söndürmek, gözetleme kuleleri 24 saat çalışıyor. Soğutma çalışmaları bittiği anda kayıtlar kontrol edilecek yangına zamanında müdahale edildi mi o zaman bakılacak. Önceliğimiz şu an için yangın soğutma çalışması” şeklinde konuştu.

İRAN UÇAKLARINDA GECE GÖRÜŞÜ VAR MIYDI?

YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın havadan müdahale konusunda İran uçaklarındaki gece görüşü olduğu ve bu uçakların kullanılmadığı iddialarını yanıt veren Oğuz, halkın teknik bilgisi olmadığı halde suçlama yapabilir ancak yönetenlerin böyle bir şeyi söylemeye hakkı yok. Teknik konular sorunlar yaratır,  böyle bir konu konuşulmadı, tartışılmadı. Erhan Bey bu konuyu nereden duydu bilmiyorum” ifadeleri ile kendisinin de içinde bulunduğu Bakanlar Kurulu’na böyle bir teknik konunun taşınmadığını aktardı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu